fbpx

Blizzard bevestigt: “Chromie uit WoW is transgender”

Wie wat World of Warcraft in de vingers heeft, zal Chromie ongetwijfeld wel kennen. De bronzen draak in de vorm van een schattige gnome is er reeds bij van het prille begin. Zo was Chromie een NPC in the Western Plaguelands waarvan iedereen ze wist staan. Vandaag verklaart Blizzard dat het personage transgender is; een statement waarover tot voorheen heel wat onduidelijkheid heerste.

Het statement komt er op een vraag van een fervente fan. Zo verschijnt er op 25 mei een nieuw WoW-boek met enkele WoW-gerelateerde verhalen: Folk and Fairy Tales of Azeroth. Enkele fans kregen reeds een kopie in handen en die merkten op dat er vlot gewisseld werd tussen he/him en she/her als het over Chromie ging.

Steve Danuser, WoW Narrative Lead, werkte meteen alle verwarring de wereld uit: “Pronoun usage through the course of the story was done deliberately. I encourage reading the story as a whole rather than just excerpts. Prior to the Visage Day ceremony, Chronormu is he/him. Afterwards, she/her in both mortal and dragon forms.” Het bericht komt behoorlijk goed getimed aangezien het gisterenĀ IDAHO(BI)T, de Internationale Dag tegen Holebi-, trans- en interseksefobie, was. Chromie is zeker niet het eerste personage in WoW die als transgender wordt beschouwd. Wat wel zeker is dat Chromie het meest prominente transgender personage in WoW is, wat als een duidelijk signaal van Blizzard beschouwd kan worden.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en PokĆ©mon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu šŸ¶ aan zijn zijde.

%d