fbpx

LEGO stelt zijn grootste Marvel-set voor, het Daily Bugle-gebouw uit Spider-Man

LEGO pakt nog maar eens uit, want na de aankondiging van de prachtige replica van Star Wars-droid R2D2, stelt het Deense bedrijf vandaag hun grootste Marvel-set ooit voor: het Daily Bugle-gebouw uit het universum van Spider-Man.

Het iconische gebouw is de plek waar Peter Parker zijn fotografenbestaan leidt en opdrachten krijg van de geweldig charismatische J. Jonah Jameson. Het gebouw zelf is maar liefst 82cm hoog en bestaat uit 3.772 LEGO-blokken. Met dit aantal bouw je het gebouw op dat vier verdiepingen heeft dat elk een schat aan details bevat.

“I was seven years old when I was given my first Spider-man comic and I have always had an image of creating a LEGO model of the Daily Bugle and having Spidey and his Amazing Friends in conflict with his various enemies,” vertelt Mark John Stafford, de designer van deze LEGO set. “One of my favourite elements is the Green Goblin flying inside the building through the window. Being able to design a moment of frozen action like this in a LEGO set has always been a dream and I finally got to make it happen!”

Het gelijkvloers huisvest de inkomhal die volledig kan omgebouwd worden waardoor het lijkt alsof deze is verwoest door een explosie. Op de eerste verdieping zijn de burelen te vinden van de journalisten, inclusief bureaus, computers én donuts.

Op de tweede verdieping zien we de Green Goblin een raam stuk maken om zo in het kantoor van Peter Parker te raken. Tot slot vinden we op de bovenverdieping de burelen van Betty Brant en J. Jonah Jameson’s.

En het feest stopt hier nog niet, want deze set bevat maar liefst 25 minifigs uit de verschillende Spiderverses. Denk daarbij aan Spider-Man zelf, maar ook aan Gwen Stacy, Venom, Mysterio én Doctor Octopus. Tot slot bevat de set ook enkele nieuwe, exclusieve, minifigures zoals Daredevil en Blade.

Deze LEGO-set is beschikbaar vanaf 1 juni 2021 in de LEGO store en zal €299 gaan kosten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d