LEGO lanceert op 1 mei de meest uitgebreide Star Wars R2D2-set ooit

Ik mag misschien wat bevooroordeeld zijn omdat ik zelf een grote Star Wars- én LEGO-fan ben. Maar toen ik dit bericht zag voorbij komen op de LEGO-website, sprong ik letterlijk een klein groot gat in de lucht. Zelf heb ik al enkele LEGO-bouwwerken in mijn huiskamer staan. Zo sieren onder andere de Slave I van Boba Fett, BB-8, Yoda, baby Yoda (Grogu om precies te zijn) en de helmenreeks mijn interieur. Maar een set ontbreekt nog in mijn verzameling.

En dat is deze R2D2. In het verleden zijn er al sets op de markt gebracht van onze meest favoriete en schattige droid uit het hele universum, maar deze kosten op dit moment meer dan het dubbele dan de originele prijs.

De combinatie van de grote vraag, de 50e verjaardag van Lucasfilm én het feit dat 4 mei (May the 4th is de onofficiële feestdag van Star Wars-fans) in aantocht is hebben LEGO er ongetwijfeld toe aangezet om deze nieuwe set voor de ultieme fan uit te brengen.

“We have had the pleasure of creating hundreds of Star Wars-inspired models over the past two decades since we first launched LEGO Star Wars sets. As Lucasfilm celebrates their 50th anniversary, it seemed fitting to challenge ourselves and push the limits of what is possible with LEGO bricks by recreating a fan-favourite Star Wars character in great detail like we have never achieved before. We are delighted with the result and hope our fans get as much joy out of building the sets as we did designing it.”

Jens Kronvold Frederiksen, Creative Lead of LEGO Star Wars

Deze versie van R2D2 bestaat uit 2.314 stuks, is 31 cm hoog en is meteen ook de set met het meeste detail én features. Zo heeft hij het kenmerkende derde been, kan zijn hoofd roteren en heeft hij een periscoop. Als klap op de vuurpijl is er een verborgen compartiment waarin de lightsaber van Luke Skywalker in verstopt zit.

Deze set zal vanaf 1 mei 2021 exclusief beschikbaar zijn via LEGO.com en de officiële LEGO Stores voor €199.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.