Discord gaat dan toch niet in zee met Microsoft

De overnamegesprekken zouden momenteel van tafel zijn geveegd, maar Discord benadrukt dat een toekomstige overname niet volledig van de baan is.

Discord zou naar verluidt alle huidige overnameplannen on hold hebben gezet. Eind vorige maand werd echter aangekondigd dat Microsoft in koppositie zou liggen om het digitaal distributieplatform over te nemen, maar nu lijkt Discord toch van koers te zijn veranderd. Ze zouden zelfs een bod tussen de 10 en 12 miljard dollar geweigerd hebben. Bovendien was Twitter eveneens geïnteresseerd in een potentiële overname.

Discord zou zo toch hebben besloten om onafhankelijk te blijven, zeker gezien het bedrijf enkele goede maanden achter de rug heeft in het licht van de aanhoudende COVID-19 pandemie. Dit is momenteel hun visie voor de nabije toekomst, hoewel ze nog steeds de optie openlaten om later eventueel naar de beurs te trekken.

Nadat Microsoft in een hitsig koopbui eerder al Bethesda en Nuance aan hun imperium hadden toegevoegd, hoopte het in eenzelfde periode ook de direct-messaging applicatie binnen te rijven. Dat liedje ging echter niet door, maar zoals de geruchten momenteel luiden, zouden de overnamegesprekken in de toekomst mogelijk opnieuw aangewakkerd kunnen worden.

Discord is in de laatste jaren ontzettend hard gegroeid, waarbij de software op wereldwijde schaal wordt gebruikt als handige chat en spraak applicatie en dus niet enkel meer in de gamewereld. Discord staat erom gekend dat ze enorm veel belang hechten aan hun gebruikers en te allen tijden wensen vast te houden aan hun belangrijkste intrinsieke waarde: Advertising zo lang mogelijk weren van het platform. Het is momenteel onduidelijk of dit een doorslaggevende factor zou gespeeld hebben bij het uiteenvallen van de gesprekken.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.