Microsoft in gesprek om Discord over te nemen

Er zouden meerdere vooraanstaande bedrijven in de race zijn om het bedrijf binnen te rijven, maar volgens enkele bronnen zou Microsoft in pole position liggen om de deal rond te maken. Met de overname zou zo’n 10 miljard dollar gemoeid zijn.

Discord is een freeware instant messaging applicatie en digitaal distributieplatform, waarop virtuele gemeenschappen gecreëerd kunnen worden. Oorspronkelijk fungeerde het voornamelijk als een kanaal waar gamers terecht konden, maar later kwam het bedrijf hierop terug en opende het eveneens zijn armen voor andere communities die een online ruimte nodig hadden om samen te komen. Zo wordt het onder meer ook gebruikt in het onderwijs en in sommige bedrijven.

Eind 2020 wist het bedrijf meer dan 140 miljoen dollar op te halen bij verschillende investeerders, waarna het bedrijf zelfs geschat werd op zo’n 7 miljard dollar. Discord is echter een non-profit platform en tot op heden waren er nog geen intenties om het bedrijf te verkopen. In plaats daarvan zou het mogelijk openbaar worden gemaakt, doch gezien de non-profit status is een beursgang echter onwaarschijnlijk.

Volgens enkele bronnen zou Microsoft een van de grootmachten zijn die geïnteresseerd is om het bedrijf aan hun imperium toe te voegen. Bloomberg is een van die bronnen, en volgens hen zou Discord contact hebben opgenomen met Microsoft om te peilen naar de interesse. Maar nu blijkt echter dat de onderhandelingen mogelijk al in een vergevorderd stadium zouden zitten. In het verleden zouden Epic Games en Amazon ook al interesse hebben getoond in het online chat platform, maar het is onduidelijk of er momenteel ook gesprekken aan de gang zouden zijn met deze bedrijven.

Tot op heden heeft Discord echter altijd standgehouden om zijn interne waarden te beschermen. Veel potentiële kopers willen het bedrijf op een dusdanig ingrijpende manier veranderen door onder meer advertising aan het platform toe te voegen, iets waar het bedrijf zich vanaf het begin tegen heeft verzet. Mogelijk zouden deze gesprekken dus ook kunnen eindigen op een dood spoor, maar enkel tijd zal ons momenteel wijzer kunnen maken.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.