fbpx

Nintendo en Niantic werken aan verschillende Augmented Reality-games

Jullie kennen ongetwijfeld het mobiele fenomeen Pokémon GO. Deze Augmented Reality-game verscheen vijf jaar geleden en zorgde ervoor dat gamers en non-gamers uit hun zetel kwamen. We gingen massaal de deur uit om Pokémon te zoeken in de echte wereld. Ook nu tijdens de coronapandemie zie ik regelmatig mensen op wandel met hun smartphone.

Nintendo ontwikkelde deze game niet zelf maar deed beroep op Niantic, een ontwikkelstudio gespecialiseerd in Augmented Reality-games. Nintendo blijkt enorm tevreden over de samenwerking en beide partijen hebben dan ook een overeenkomst gesloten om in de toekomst meer van deze AR-games te ontwikkelen met Nintendo-personages in de hoofdrol.

“We’re honored that Nintendo has chosen Niantic to be its publisher of real-world AR applications.” vertelde Kei Kawai, de fiere vicepresident Product Management bij Niantic.

Om dit nieuwe partnership in te luiden, kondigden beide partijen aan dat er op dit moment gewerkt wordt aan een AR-game gebaseerd op de Pikmin-franchise. Deze app zal, net zoals Pokémon GO, ons aanzetten om buiten te komen en het wandelen aangenamer te maken. Deze voorlopig nog titelloze game wordt ontwikkeld door de Niantic Tokyo Studio die in 2018 werd opgericht.

De Pikmin AR-game moet later dit jaar verschijnen en Niantic beloofde om binnenkort meer informatie vrij te geven over de game. In tussentijd kan je jezelf wel al pre-registreren op de website van Niantic.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d