fbpx

“WWE 2K22 maakt op alle vlakken een flinke sprong voorwaarts”

Het is nu of nooit, zo simpel is het voor 2K, Visual Concepts en WWE. Na het floppen van WWE 2K20 krijgt de studio nog één kans om de licentie weer op de rails te krijgen. Is dat niet het geval, dan verhuist WWE naar EA liet de grote WWE-baas weten. Lukt het WWE en 2K om WWE 2K22 terug op de been te krijgen? Dat lees je hieronder.

Waarom Wel?

Eerste indruk is positief

Toen ik WWE 2K22 voor het eerst speelde, was het net alsof ik weer voor de eerste keer de ring moest betreden. Ik ging het gevecht aan, versloeg mijn angsten, en kreeg na mijn eerste seconden met WWE 2K22 een glimlach op mijn gezicht. Wat een opluchting. De menu’s zien er veel levendiger uit dan voorheen, en dat gaf me als speler toch een volledig ander gevoel.

Deze keer kiest het team voor de presentatie van echte afbeeldingen van de supersterren. Voorheen werden de figuren uit de game zelf gebruikt om in de menu’s te verwerken, met alle gevolgen van dien. De muziek die ik te horen krijg in de menu’s is absoluut klasse. Zo hoorde ik onder andere The Weekend met Heartless, Royal Blood met Typhoons, Motörhead met Iron Fist, en natuurlijk nog heel wat andere muziek.

Content in overvloed

Ik kon nog niet direct een keuze maken met welke content ik ging starten, daarom koos ik ervoor om een snelle wedstrijd te spelen, zodat ik al kon proeven van de gameplay. Wat onmiddellijk opvalt bij het spelen van deze game, is de grafische pracht van de supersterren. Ze zien er echt bangelijk knap uit. De sfeer van het publiek en het gebeuren rondom de wedstrijden zijn ook van hoog niveau. De gevechten zelf zijn hier en daar wat aangepast, gelukkig in positieve zin.

Deze keer kan je combo-aanvallen op je tegenstander(s) loslaten, en is de mogelijkheid om de aanvallen van je tegenstander(s) gemakkelijker te ontwijken of te counteren. Op bepaalde momenten geeft het spel aan dat je een desbetreffende knop moet indrukken om een aanval te reversen. Wanneer je onder handen wordt genomen door je tegenstander met een combo-aanval moet je eerder wat gokken. Welke knop je tegenstander als volgende gaat indrukken?

Als je dan de juiste keuze maakt, ontsnap je aan de aanval, en is het terug jouw beurt om keet te schoppen. Wanneer je toch tegen het canvas gaat en je moet zorgen dat je binnen de drie seconden niet wordt gepind, moet je zo snel mogelijk op een toets drukken, om zeker te zijn dat je niet verliest. Als je in een submission move wordt gehouden krijg je hier ook weer een mini-game. Je krijgt dan een balk te zien die aangeeft welke knoppen je moet indrukken om uit de submission te geraken, of om ervoor te zorgen dat je tegenstander niet meer uit de submission geraakt.

MyFaction

WWE 2K22 speelt heerlijk en mijn nieuwsgierigheid richting de andere content begint te groeien. Mijn eerste keuze ging naar MyFaction. Een single player-modus die heel wat gelijkenissen heeft met FIFA’s Ultimate Team. Vanaf het moment dat ik dit in de mot kreeg, hoopte ik dat Becky Lynch me in een “Disarm-Her” had, zodat ik de mogelijkheid niet meer zou krijgen om dit te spelen. Deze modus is enorm verslavend, en ik had het enorm moelijk om er mee te stoppen. Je krijgt de keuze om een pakket met kaarten te openen van RAW, Smackdown of NXT. Afhankelijk van je keuze krijg je een resem kaarten, waarmee je kan starten in Proving Grounds, Weekly Towers en Faction Wars.

In Proving Grounds moet je medailles verdienen door wedstrijden te winnen. Je kan verschillende soorten wedstrijden spelen zoals One on One, Tag Team en Triple Threat. Hoe hoger het niveau van de moeilijkheid, hoe meer medailles je kan verdienen. In Faction Wars speel je steeds een wedstrijd van 4 VS 4. Om de ultieme reward te verdienen moet je maar liefst vijfhonderd keer winnen in deze modus. Weekly Towers schotelt je, zoals de titel al een beetje aangeeft, wekelijks nieuwe challenges voor. Je moet telkens vijf wedstrijden spelen die verdeeld zijn over vier weken. Je moet er wel voor zorgen dat je de voorgeschotelde opdrachten kan voltooien, om de volgende uitdaging te ontgrendelen.

The legacy of Rey Mysterio Jr.

Rey Mysterio Jr. staat op de cover van WWE 2K22, en dan weten we dat de Showcase over de befaamde Lucha Libre gaat. Deze high-flyer zit al meer dan twintig jaar in het worstelwereldje. Ik twijfel er niet aan dat deze legendarische kerel in zijn carrière heel wat straffe wedstrijden heeft gevochten. Ik kon deze wedstrijden, in een periode van 1997 tot en met 2020 naspelen, en op wat voor een manier. Rey Mysterio Jr. geeft bij elke wedstrijd op documentairestijlachtige wijze zijn visie op de wedstrijden. Met de nieuwe Slingshot-technologie wordt er knap omgeschakeld van gameplay naar live-action beelden van toen. Als worstelfan in hart en nieren is deze mode een echte nostalgische trip door de iconische geschiedenis van Rey Mysterio Jr. Op een bepaald moment wordt er een ontroerende tribute gegeven aan Eddie Guerrero, die me nog steeds stil weet te krijgen. Prachtig gedaan van 2K, Visual Concepts en WWE.

De Universe modus is ook weer van de partij. Op zich is er niet veel gesleuteld aan deze modus, en dat vind ik zeker niet erg. Voor mij was deze modus steeds leuk om te spelen. Op zich kan je hier wat de baas spelen en volledig de controle krijgen over de drie brands van WWE. Ik speel deze modus steeds met mijn dochter, en dan kiezen we zowel voor RAW als Smackdown een vrouwelijke-en mannelijke superster, en proberen we zo snel mogelijk de titels binnen te halen. Je kan zelf kiezen welke worstelaar je in welke brand wil steken. Hoe je shows eruitzien qua wedstrijden, en welke rivaliteit je wil opstarten tussen bepaalde supersterren. Ik kan jullie garanderen als ik tegen mijn dochter moet spelen, dat het soms lijkt of we echt de ring instappen, zeker als er een titel op het spel staat.

WWE 2K22
Waarom Niet?

Niet elke mode is geslaagd

Wie geen barst geeft om worstelen, zal deze titel niet in huis halen, dat is logisch. Zoals al vermeld is de game voorzien van heel wat content, maar helaas is niet alles tot in de puntjes afgewerkt. Ik zei ook al dat de supersterren er bijzonder knap uitzien, maar dit telt niet voor elke superster in WWE 2K22. Om de één of andere bizarre reden waren bijna alle mannen goed afgewerkt, maar zag ik steeds iets verkeerd aan de vrouwelijke supersterren. Neen, jullie viespeuken, ik heb het effectief over de gezichten van deze vrouwen. Vooral Lana en nog enkele andere waren niet om aan te zien.

MyGM-modus is wat plattekes

Over de MyGM modus had ik enorm veel verwachtingen. Ik speelde vroeger Football Manager kapot, en keek er dus enorm naar uit om deze soortgelijke modus te spelen in het universum van WWE. Je kan een keuze maken uit vijf GM’s zoals Adam Pearce, Sonya Deville en Shane McMhahon. Je kan dan een eigen team samenstellen en een keuze maken voor welke show je wil uitkomen als manager. In deze modus is de NXT UK-show bijgevoegd. Wekelijks zorg je ervoor dat je een show opvoert, worstelaars zonder contract binnenhaalt, en eventueel bekende legendes zoals The Rock, Randy “Macho Man” Savage en Undertaker bij je show kan toevoegen. Het draait uiteindelijk allemaal om het meeste fans bij elkaar krijgen voor je show.

Je kan de wedstrijden als manager bekijken, zelf spelen zodat je ervoor zorgt dat je favoriet wint, of simuleren. Je kan ook, als je er geld in pompt, speciale events regelen zoals Hell in a Cell, of promo’s regelen in je show, maar dat kost ook weer geld. Je kan ook elke week een opdracht uitvoeren, die je aangeboden krijgt door Triple H, als dit lukt krijg je steeds een power card die wel eens in je voordeel kan werken. Over het algemeen is de MyGM mode wat aan de platte kant en denk ik wel dat ze hier meer mee hadden kunnen doen. Zo kan je enkel One on One en Tag Team-wedstrijden fixen en heb je enkel één mannelijke en één vrouwelijke kampioen in deze mode. Laten we het houden op het feit dat deze “People’s Elbow” zijn doel mist. 

MyRISE-modus is ook wat mager

Tot slot probeerde ik de MyRISE-modus. Hier begin je je avontuur in de wereld van het worstelen als een nobody. Je doel is om het te maken in WWE en uiteindelijk zelf als superster te schitteren. Je maakt je personage aan en start in het Performance Center als rookie. Je kan in deze modus verschillende verhaallijnen volgen door NPC characters aan te spreken achter de schermen. Via sociale media kan je je voortgang volgen, en hoeveel fans je beginnen volgen na je wedstrijden. Je beschikt ook over skills, deze kan je verbeteren door opdrachten uit te voeren, en wedstrijden te winnen. Ook hier moet ik toegeven dat deze modus, wat aan de magere kant is. Je skill tree is wat beperkt, zeker tegenover de voorgaande edities.

Beperkte online modus

Je kan WWE 2K22 ook online spelen, maar ook dit is beperkt gehouden. Je kan een snelle wedstrijd starten, een lobby aanmaken of joinen waar je dan weer verschillende soorten wedstrijden kan spelen. Elke dag is er ook een event beschikbaar zoals Ladders, Extreme Rules en Elimination Chamber. Op zich niet slecht, maar ik mis toch wel een modus zoals Universe om samen met vrienden geweldige tijden te beleven.

VERDICT

7

It Hits Different was de slogan van WWE 2K22 en elke worstelfanaat was in volle spanning om de nieuwe WWE-game te spelen. Waarschijnlijk net als ik, met een enorm bang hart, maar de teams slagen wel in hun opdracht om WWE 2K22 terug in de ring te krijgen. De game ziet er, op enkele worstelaars na, enorm goed uit. De sfeer is geslaagd en je waant je soms echt in één van de vele WWE-shows. De gameplay is het grootste pluspunt van deze editie. De game speelt zo soepel waardoor je bij elke wedstrijd zit te genieten. Natuurlijk zijn er hier en daar nog wat dingen die aangepast kunnen worden, maar als je het vergelijkt met WWE 2K20 is dit een enorme stap voorwaart. De vijf belangrijkste modes zijn verschillend qua kwaliteit. Zo zijn de Showcase, Universe en vooral de MyFaction modes de kersen op de taart. Spijtig vallen de MyGM en MyRISE modes wat tegen, maar we rekenen erop dat ze bij de volgende WWE-game beter scoren. Hopelijk is WWE ook tevreden over WWE 2K22 en blijft de licentie in handen van 2K. Zijn ze niet tevreden, dan verhuizen ze met hun hele hebben en houden naar EA, en is het wederom bang afwachten…

Pluspunten
+ Gameplay speelt enorm soepel
+ Combat
+ Sfeer is geweldig
+ Visueel ziet het er goed uit
+ Universe, Showcase en MyFaction modes

+ Verzorgde menu’s
+ Enorm aantal supersterren

Minpunten
Niet elke superster ziet er even goed uit
MyRISE en MyGM mode vallen wat tegen
Online optie is beperkt

WWE 2K22
Beschikbaar vanaf 11/03/2022
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC
Gespeeld op PS5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

%d bloggers liken dit: