Square Enix presenteert Valkyrie Elysium voor de PS4 en PS5

Valkyrie Elysium

Square Enix keert terug naar de wereld van Valkyrie Profile met een nieuwe actie-role-playing game, Valkyrie Elysium, die later dit jaar uitkomt. Valkyrie Elysium werd onthuld tijdens Sony’s State of Play uitzending gisterenavond.

Volgens de officiële beschrijving van de game wordt een jonge Valkyrie het lot van de wereld toevertrouwd door de All-Father, de hoogste der goden. Ze komt tijdens haar zoektocht tegenover verschillende vijanden te staan en moet de wapens, magie en kracht van haar bondgenoten gebruiken om Ragnarok – de vernietiging van de wereld – te voorkomen. Square Enix belooft een episch verhaal, prachtige omgevingen, en nieuwe snelle gevechten die de klassieke speciale aanvallen- en combo-systemen van eerdere Valkyrie games bevatten.

De Valkyrie serie werd oorspronkelijk ontwikkeld door Tri-Ace. Het originele spel, Valkyrie Profile, werd uitgebracht voor PlayStation in 1999 en kwam vervolgens uit op PSP. Andere games uit de serie zijn: Valkyrie Profile 2: Silmeria (PS2) en Valkyrie Profile: Covenant of the Plume (Nintendo DS). Het meest recente deel in de franchise, Valkyrie Anatomia: The Origin, een prequel, werd in 2016 uitgebracht voor mobile gaming.

Valkyrie Elysium komt ergens in 2022 uit voor PlayStation 4, PlayStation 5 en pc.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.