Square Enix kondigt nieuwe tactische game The DioField Chronicle aan

The DioField Chronicle

In de State of Play van gisterenavond zei Sony van tevoren dat ze zich zouden richten op Japanse ontwikkelaars en ze hebben die belofte zeker waargemaakt. The Diofield Chronicle is een tactische RPG die wat weg heeft van Fire Emblem: Three Houses.

The DioField Chronicle maakt gebruik van wat het een “Real-Time Tactical Battle” systeem noemt; een vrij bewegingssysteem gecombineerd met real time strategy point-and-click controls om te positioneren en te vechten.

De wereld van The DioField Chronicle bestaat uit drie naties. Het Trovelt-Schoevian Empire en de Rowetale Alliance zijn in oorlog. Het nabijgelegen koninkrijk Alletain, dat zich aanvankelijk afzijdig hield, wordt mee in het conflict getrokken.

De game komt in de loop van dit jaar uit op Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.