Elden Ring is de best verkopende nieuwe game sinds Red Dead Redemption 2

Elden Ring

Moet ik dan toch toegeven aan mijn donkere kantje? Moet ik dan toch toegeven aan mijn grote nieuwsgierigheid? Als zelfs de cijfers en statistieken het zeggen, dan kan ik toch niet achterblijven?

Red Dead Redemption 2 gaf ik in mijn vorige carrière een 10 op 10. En ook wereldwijd scoort Elden Ring de ene 10 op 10 na de andere. Ook bij ons zoals je in Luca zijn review kan lezen. En dat heeft zo zijn gevolgen voor de verkoop. Blijkt namelijk dat Elden Ring de best verkopende nieuwe game is sinds Red Dead Redemption 2.

Eigenlijk straf want beide games zijn totaal verschillend, en liggen op alle vlakken mijlenver uit mekaar.

Volgens de laatste marktgegevens van GSD maken de gecombineerde digitale en fysieke verkopen van Elden Ring het de grootste lancering voor een game die geen Call Of Duty of FIFA is sinds het in 2019 verschenen Red Dead Redemption 2.

According to GSD’s figures, digital downloads accounted for over 68% of Elden Ring’s sales. Xbox and PC were the biggest digital platforms. Almost 85% of Elden Ring sales on Xbox were downloaded, and on PC it was 73%. For PS5 and PS4, the sales were just over 50% digital.

According to GSD’s digital and physical numbers, 32% of sales were on PlayStation 5, 30% on PC, 29% on Xbox and 9% on PS4.

Zal ik ook mijn steentje bijdragen en de game in huis halen?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Elden Ring is de best verkopende nieuwe game sinds Red Dead Redemption 2'

Reacties zijn gesloten.