Ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R. 2 voorlopig stilgelegd

De oorlog in Oekraïne heeft duidelijk ook gevolgen voor de gaming wereld. Eerder deze week vroeg Oekraïens minister-president Mykhailo Fedorov al aan Sony en Microsoft om alle Russische teams en gamers tijdelijk te verbannen van internationale esportsevenementen.

Nu heeft ook ontwikkelaar GSC Game World via een Youtube-video bekendgemaakt dat de ontwikkeling van S.T.A.L.K.E.R. 2 voorlopig on hold wordt geplaatst om zo alle werknemers en hun gezinnen te kunnen beschermen.

De video toont beelden over hoe de cutscenes in de game gemaakt worden in de motion capture studio. Deze beelden werden opgenomen één week voor de Russische inval.

Verder toont de video beelden van explosies in bepaalde steden van Oekraïne en voegt hieraan toe: ‘Deze video is ons antwoord op de vraag hoe het met ons gaat. De ontwikkeling van het spel is even aan de kant geschoven. Maar we gaan zeker door. Na de overwinning. Glorie aan Oekraïne.’

S.T.A.L.K.E.R. 2 stond oorspronkelijk gepland voor een release op 28 april van dit jaar maar werd uitgesteld naar december. Een release zal dus zeker niet voor de tweede helft van 2023 zijn.  

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.