Oekraïne vraagt PlayStation en Xbox om Russische markt niet langer te ondersteunen

Het is me toch wat daar in Oekraïne. Dat we dit soort toestanden in Europa nog moeten meemaken in de 21ste eeuw is echt waanzin. Ondertussen worden er van alle kanten maatregelen genomen en nu komt Oekraïne met een specifieke vraag.

Het land vraagt bij monde van minister-president Mykhailo Fedorov aan zowel Xbox als PlayStation om “alle Russische en Wit-Russische accounts te blokkeren“. Verder voegt hij er nog aan toe om “alle Russische teams en gamers tijdelijk te verbannen van internationale esportsevenementen.

Microsoft en PlayStation hebben nog niet gereageerd op de aanvraag van de minister-president via Twitter.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)