“In onze games is lijden datgene wat betekenis geeft aan de spelervaring” zegt Elden Ring-bedenker

Elden Ring

Elden Ring mag dan al iets makkelijker, of moeten we zeggen toegankelijker, zijn dan zijn Souls-voorgangers, toch is de game niet van de poes. En dat is ook de bedoeling zegt de man achter de reeks, From Software’s game director Hidetaka Miyazaki.

Hij zegt daarover het volgende in een interview met The New Yorker: “In onze games is lijden datgene wat betekenis geeft aan de spelervaring.”

Of zoals wij zeggen “om plezier te hebben moet je eerst afzien…”

Miyazaki zei dat hij zich verontschuldigt tegenover gamers die aarzelen om From Software’s games te spelen vanwege de moeilijkheidsgraad. Hij hield echter vol dat de studio niet van plan is om iets te veranderen omdat het gevoel van het overwinnen van ontberingen de “identiteit” van de studio is.

Hij voegde eraan toe: “We zijn altijd op zoek naar verbetering, maar juist in onze games is ontbering wat de ervaring betekenis geeft. Dus het is niet iets wat we op dit moment willen opgeven. Het is onze identiteit.

De vele gesneuvelde “kaskes” zullen de man alvast niet dankbaar zijn…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)