Sony trekt stilletjes de stekker uit de PlayStation 3

Backwards compatibility is mooi maar het heeft ook zo zijn nadelen. In het bijzonder voor de eerder verschenen consoles. Waarom zou je immers nog PS3-games spelen op je oude console als je een fonkelnieuwe PS5 hebt waarop je die games ook kan spelen…

En dat heeft zo zijn gevolgen voor die oude(re) consoles natuurlijk. Zo heeft Sony laten verstaan dat het vanaf 30 april 2022 geen PS3-consoles meer zal repareren. Met andere woorden: kapot is kapot.

Eerder waren er ook al vermoedens natuurlijk toen Sony de nodige aanpassingen doorvoerde aan de PSN-store en ook de PS Vita van het toneel verdween. Toen Sony een patent in het leven riep om achterwaartse compatibiliteit naar PlayStation-consoles te brengen, verschenen er PlayStation 3-games in de PlayStation Store.

Sony gaf de website vorig jaar ook een extreme make-over om PS3-, Vita- en PSP-games te verwijderen. En dan is er natuurlijk nog Sony’s Spartacus dat het antwoord moet/zou moeten worden op Xbox Game Pass waarin ongetwijfeld ook PS3-games zullen zitten.

Geef je PS3 dus een dikke knuffel voor al die mooie herinneringen die je samen hebt beleefd!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Sony trekt stilletjes de stekker uit de PlayStation 3'

  1. Is nog steeds aangesloten en wat toen fantastisch was en eigenlijk nog is, is dat de mijne vol films/muziek staat 🙂

Reacties zijn gesloten.