“Hearthstone: Onyxia’s Lair Mini-Set is jouw 2000 goudstukken waard”

Tussen grote uitbreidingen door durft Blizzard ons wel eens te verwennen een mini-set. Ook nu doet Blizzard dat, net voor het afsluiten the Year of the Gryphon. Met Onyxia’s Lair geeft Team 5 ons de mogelijkheid om 35 unieke kaarten in huis te halen voor 2000 goudstukken. Een goeie deal of spendeer je je geld beter aan boosters?

De vorige Deadmindes mini-set was op dat vlak een echt schot in de roos. Een mini-set mag dan misschien wel geen nieuwe mechanics introduceren of baanbrekende veranderingen doorvoeren; de kaarten zijn keer op keer een leuke verfrissing voor jouw decks. Zo heb je bijvoorbeeld Doggie Biscuit; een spell-kaart die een plaatsje krijgt in ieder Hunter-deck dat ik dezer dagen in elkaar steek. Of wat dacht je van Defias Leper; een goedkope minion die in quasi ieder Shadow Priest-deck aanwezig is.

Ook Onyxia’s Lair mini-set bevat heel wat van die kaarten die een leuke vervanging/verandering zijn voor jouw huidige decks. Wat denk je bijvoorbeeld van Whelp Bonker? Met zijn Frenzy- én Honorable Kill-eigenschap kunnen we snel een extra kaart in onze hand krijgen. De kaart kan een leuke extra zijn naast de Acolyte of Pain-kaart die in bepaalde archetypes immens populair is.

Drakefire Amulet is een kaart die enorm geliefd is bij late-game Mage-decks, zeker als de kaart gecombineerd wordt met de creatie van superdraken in voorbereiding van het spelen ervan. Let wel; de kaarten zijn leuke veranderingen en vervangingen, maar hebben geen gigantische impact op de huidige meta.

Drakengekte

Onyxia’s Lair staat net zoals in World of Warcraft in het teken van draken. Niet alleen ogen de kaarten opnieuw zeer attractief; het gegeven dat er draken aan te pas komen is voor mij alleen al een argument om de mini-set in huis te halen. Helemaal leuk wordt het als enkele kaarten in de mini-set centraal staan in enkele beresterke decks. Voor zo’n 2000 goudstukken kun je bijvoorbeeld starten met de bouw van jouw Kazakusan-deck. De kaart die centraal staat in het deck is Kazakusan (du-uh) die voor acht manapunten een draak op het bord tovert die jouw deck vervangt door een deck van zelfgekozen ‘treasures’. Ik waan me eventjes Daenerys Targaryen.

Zo is één van die treasures een kaart die drie keer acht schadepunten aanricht aan drie enemies; ik moet er geen tekeningetje bijmaken dat deze kaart een echte dooddoener is. Zeker als de tegenstander beslist om geen minions op het bord te leggen. Momenteel speel ik met een Druid-deck waarin Kazakusan centraal staat en dat heeft me tot op vandaag nog geen windeieren opgeleverd. Mocht mijn Kazakusan-plan in de soep draaien, zijn er nog enkele kaarten zoals Arbor Up en Glowfly Swarm die een overwinning in de wacht kun slepen. Persoonlijk had ik echter wél verwacht dat er meer synergieën zouden zijn met de Paladin-klasse en diens liefde voor Draken.

Voorbereiding op het echte werk

Hoewel de mini-sets vroeger in het leven werden geroepen om de huidige decks van wat nieuw kaartvoer te voorzien, ligt dat bij deze Onyxia’s Lair wat anders. Zo is het overduidelijk dat enkele kaarten hier een voorbereiding zijn van wat ons te wachten staat. Enkele kaarten horen gewoonweg niet thuis in de huidig populaire archetypes, wat mij doet vermoeden dat de eerstvolgende échte uitbreiding deze kaarten tot hun recht zal laten komen.

Persoonlijk wil ik maar al te graag de Pet Collector-kaart zien zegevieren in de eerstvolgende uitbreiding. Als een echte Hunter-speler mis ik namelijk een echt Beast-deck met kaarten zoals Savannah Highmane en Unleash the Beast. De kaarten in de huidige kaartrotatie laten het echter niet toe zo’n deck in elkaar te knutselen. Ik hoop dan ook dat Pet Collector een kaart is die een voorbode is van een nieuwe Beast-meta in de game. Nog zo’n voorbodes zijn Raid Negotiator en Boomkin; twee Druid-kaarten die opnieuw volledig in het ‘Choose One’-thema staan. Team 5 houdt overduidelijk de huidige meta in de gaten en stuurt ons geleidelijk een nieuwe grote uitbreiding in met wellicht een serieuze shift in archetypes.

Is de mini-set dus jouw 2000 goudstukken waard? Zeker weten! Alleen al het Kazakusan-deck is al 2000 munten waard; het is weer eens wat nieuws dat iedere Hearthstone-speler eens moet proberen. Daarnaast zijn er enkele van de 35 kaarten die op het eerste zicht niet nuttig lijken, al lijken deze kaarten mij eerder een voorbode van wat komen zal. Zonder twijfelen zul je enkele van deze kaarten in de huidige decks zien terugkomen, al ben ik er zo goed als zeker van dat toekomstige decks ook gretig gebruiken zullen maken van de Onyxia’s Lair-kaarten.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.