Pokémon Scarlet en Violet aangekondigd

We hebben nog maar net Pokémon Arceus achter de kiezen en Game Freak staat al klaar met een gloednieuwe titel in de franchise. Pokémon Scarlet en Violet zou nog dit jaar verschijnen en belooft ons een gloednieuwe omgeving én kakelverse Pokémon.

De aankondiging vond plaats Pokémon Presents-presentatie van gisteren. Daar kregen we een geheimzinnige trailer te zien die de nieuwe Scarlet- en Violet-telgen aankondigde. De game zal naast een gloednieuwe omgeving ook nieuwe Pokémon omvatten. Van dat laatste kregen we de eerste drie exemplaren te zien die tegelijkertijd ook de starters zijn. Met Sprigatito, Fuecoco en Quaxly krijgen we opnieuw een gras-, vuur- en water-Pokémon die onze party zal trekken.

Het is nog niet helemaal duidelijk of Pokémon Scarlet en Violet opnieuw het traditionele pad zullen volgen zoals Pokémon Sword en Shield dat deden, of als ze bij Game Freak opnieuw de Arceus-kaart zullen trekken. Wat wel zeker is, is dat de game eind 2022 in de winkelrekken zal liggen.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.