Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 8 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Wat ik dit weekend ga spelen? Awel, tot mijn grote schaamte moet ik toegeven dat ik nog nooit Fall Guys gespeeld heb! En nu ik deze week het nieuws zag passeren dat de game cross-platform gameplay gaat ondersteunen is het nu of nooit. Anders ‘vergeet’ ik het weer… Verder sowieso Horizon Forbidden West verder opkuisen en Remnant: From the Ashes want daar zijn we verloren gelopen in de jungle op zoek naar mister Ford.

Qua series geen enkel excuus dit weekend: Vikings: Valhalla (start 25-02) op Netflix, en ook het tweede deel van het tiende seizoen van The Walking Dead (Disney Plus) natuurlijk. Als ik geen Dying Light 2 kan spelen, dan kijk ik maar naar zombies op den tv! En als ik dan nog tijd over heb, nog een aflevering van Peacemaker, dan ben ik ook daar helemaal mee.


MrRolfson

Mijn racestoel en -stuur staat al een hele week terug in de woonkamer. Niet omdat ik dit een ontzettend mooi decorstuk vind, maar omdat ik me volop aan het smijten ben in Gran Turismo 7. Over de game zelf mag ik nog niks verklappen. Daarvoor moet je nog even geduld uit oefenen, want mijn review zie je komende week op deze fijne website verschijnen.

Verder ga ik ook weer de nodige potjes Fortnite knallen in de hoop om nog die paar extra levels te kunnen binnenhalen. Want eind volgende week zit er eerste seizoen er weer op en dan beginnen we weer van voor af aan.


High_LordWolnir

Het is ein-de-lijk zover! De dag waarnaar ik al maanden uitkijk is aangebroken. Vanaf vandaag kan ik aan de slag met Elden Ring. Wat een spannende dagen zijn het geweest deze week. Het zal dan ook niet verbazen dat mijn hele weekend gericht zal zijn op deze parel. Ik heb zelfs een week verlof genomen zodat ik de komende dagen ten volle kan genieten van The Lands Between. Er moet verdomme al veel gaan gebeuren om mij de komende week uit mijn kot te krijgen. Ik ben nu al aan het vloeken en ik ben nog niet eens aan mijn avontuur begonnen.

Om de stress af en toe te ontvluchten staan er traditioneel wat potjes Call of Duty: Vanguard op het programma. De start van Season Two heeft mij alleszins geen windeieren gelegd. Op een week tijd heb ik er door het dubbele XP-event maar liefst 60 tiers van de Battle Pass doorgejaagd.

Ook krijgen we dit weekend de start van Vikings: Valhalla. Ik ben razend benieuwd of de serie mij evenveel kan boeien als voorloper Vikings. Qua timing kan dit niet beter vallen. Zo geraak ik weer helemaal opgewarmd om binnenkort aan Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök te beginnen.

Met de launch van Elden Ring én Vikings: Valhalla kan ik niet anders dan concluderen dat ik hele mooie vooruitzichten heb.


Frumberto

Mijn bedoeling om vorig weekend Total War: Warhammer III te spelen is op een flop uitgedraaid. Door één of andere reden wil het spel niet opstarten via de Game Pass… Ik moet het spel dus andermaal installeren maar dat vergt wat download tijd. De bedoeling is wel dit in orde te hebben tegen dit weekend. Zo kan ik dan toch enkele uren pompen in de laatste Total War: Warhammer van de serie.

Wat doe ik met World of Warcraft? De nieuwe patch, Eternity’s End, brengt een hoop nieuwe content. Ik keer normaal gezien altijd wel even terug met een nieuwe patch maar deze keer twijfel ik te veel. Toch zit ik met die craving om een MMO te spelen. Misschien Star Wars: The Old Republic eens opnieuw proberen?

Ik trek dit weekend de filmkaart met King Richard. Een Amerikaanse biografische dramafilm die het leven vertelt van Richard Williams (gespeeld door Will Smith), de vader en coach van de beroemde tennisspeelsters Venus en Serena Williams.


RoMa

Ik heb het einde, of beter gezegd “een” einde van The Forgotten City bereikt. Een zeer geslaagde RPG voor liefhebbers van lange gesprekken en diepgaande character building.

Toch was het na deze ervaring hoog tijd voor wat meer actie. Wat heb ik liggen twijfelen: Horizon: Forbidden West of Dying Light 2: Stay Human. Uiteindelijk heb ik de zware knoop doorgehakt en… ze beiden gekocht. De ultieme winnaar die met m’n aandacht ging lopen was Horizon. Voor het eerst kruip ik in de huid van Aloy. Ik ben nu al even de boel aan het redden in Chainscrape maar besef dat dit nog maar het begin is. Dat begin was alvast enorm veelbelovend!

Wie dacht dat m’n 100ste zege in Fall Guys: Ultimate Knockout het einde zou betekenen zit goed mis. Intussen zit ik aan 113 stuks. Mijn doel? Spelen zolang ik me amuseer, wat eeuwig lijkt te duren.

Op Netflix heb ik me laten verleiden om Arcane te zien en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Topreeks. Next up: het tweede seizoen van Space Force. Hopelijk beter dan een zeer flauwe eerste jaargang. Komaan Steve Carell, I believe in you.


auron_sagara

Het weekend is deze keer iets langer dan normaal, want heb een weekje verlof. Tijd dus voor vertier en dat wil zeggen dat mijn PlayStation- en Xbox consoles overuren gaan draaien. Met Rainbow Six Extraction en Remnant From the Ashes in co-op stijl. Met die laatste game amuseren we ons echt enorm, sorry voor de herhaling, maar dit is voor mij persoonlijk één van de beste co-op games dat ik ooit heb gespeeld. Het einde van Deathloop komt ook in zicht, maar ik vrees met de komst van Elden Ring dat het einde niet onmiddellijk zal gehaald worden. Injustice 2 is ook nog een keer van onder het stof gehaald en als DC fanaat blijft deze fighting game toch ook iets bijzonders.

De briljante serie The Boys op Amazon heb ik dit weekend ook sowieso uit en dan wordt het teruggrijpen naar het verleden met het vierde seizoen van Stargate SG1. Met het vrouwtje zitten we ook aan het einde van de serie Clarice, maar voor mij persoonlijk valt de ganse serie toch een beetje tegen. De volgende serie met het vrouwtje zorgt voor keuzestress, want we hebben teveel om naar te kijken en kunnen dus geen keuze maken.


Luca

Veel gamen zal er voor mij jammer genoeg niet inzitten dit weekend, nu ik begonnen ben aan een helse periode. Mijn grote stageperiode is namelijk aangebroken en momenteel is het dus niets dan werken wat de klok slaat. De weinige keren dat ik vrij ben in het weekend, zal ik natuurlijk wel mijn favoriete hobby de nodige aandacht geven die ze verdient.

Gelukkig heb ik dan ook het genoegen om mij verder te verdiepen in de wondere wereld van Elden Ring. Ik heb reeds tientallen uren doorgebracht in de Lands Between en ik kan enkel stellen dat ik me nog geen seconde verveeld heb. Hidetaka Miyazaki heeft wederom een meesterwerk gecreëerd, en dat valt ook duidelijk te zien aan de vele lovende kritieken die de game ondertussen ontvangen heeft. Als je benieuwd bent wat mijn bevindingen van de game waren, lees dan zeker mijn review die sinds woensdag online staat.

Voor de rest staan er nog enkele belangrijke voetbalmatchen op het programma dit weekend. Zo neemt OHL het op tegen Anderlecht en wordt de finale van de Carabao Cup afgewerkt tussen Liverpool en Chelsea. Enkel positieve vooruitzichten dus dit weekend.


Lazlo

Nog even sla ik de handen om de oren en roep ik: “LALALALALALALA” wanneer het op Elden Ring aankomt. Ergens betwijfel ik of de game iets voor mij is. De Souls-games hebben het nooit voor me gedaan qua sfeer en gameplaygevoel (vreemd, aangezien ik games als Nioh of The Surge dan weer fantastisch vind). En toch: al die knappe reviews … Om nog maar te zwijgen over de dikke 10 die Brazi aan de game gaf. Misschien dat ik ‘em toch in huis haal. Maar pas als ‘ie in afslag komt. Dus nog even: “LALALA …”

Waar ik wél tijd voor maak zijn m’n avonturen in Horizon: Forbidden West. Oh man, wat een topgame. Jammer dat veel kleine glitches en bugs hier en daar de immersie breken, want verder is het alles wat ik van de game verwacht had. Meer diepgang, meer content en betere combat. Absolute aanrader voor iedereen die het origineel wist te pruimen.

Maar ook GRID Legends krijgt nog wat aandacht. Zoals je in m’n review kan lezen is de arcaderacer een mooi vervolg geworden op de reboot uit 2019. Een beetje jammer dat Codemasters deze vlak voor Gran Turismo 7 én tussen al dat ander AAA-geweld releasen. Ik vrees dat de game zo niet de liefde zal krijgen die het verdient.

Ook wordt er nog wat tijd uitgetrokken voor een nieuwe topreeks op Apple TV+: Severance. Een reeks waarin de hoofdpersonages ervoor kiezen hun werk en vrije tijd letterlijk gescheiden te houden door beide versies van zichzelf geen herinnering van de andere versie toe te laten. Zo krijg je een versie die ‘gevangen’ zit op het werk en een versie die ‘nooit’ moet werken. Knap concept van regisseur Ben Stiller. Vandaag verschijnt de derde aflevering. Benieuwd!


Ardtieboy

Eerder deze week begon ik aan de nieuwe Destiny uitbreiding: The Witch Queen. Ik ben opnieuw verlekkerd aan het spel; een groot deel van de progressie van het vorige seizoen werd overboord gegooid, maar dat wordt opgevangen door nieuwe queesten, wapens, mechanics en een sublieme staaltje story telling. Ook besliste ik om de missies op het legendary-niveau aan te vatten; super frustrerend, maar tegelijkertijd ook mega bevredigend als je eindelijk die ene baas kan omleggen. Het enige nadeel? De missies duren snel twee tot drie keer langer dan de normale moeilijkheidsgraad wat wel wat vertraging impliceert op de review; sorry not sorry.

De Elden Ring-reviews hebben mij daarbovenop overtuigd het spel in huis te halen. Ik kocht gisteren nog de Day One-editie, al ga ik het schijfje wellicht nog eventjes in zijn doosje laten zitten tot de Destiny-review af is. Hoe dan ook ziet de game er fabuleus uit. Souls-games speelde ik eigenlijk wel graag, al waren het lineaire verhaal en de weinige vrijheid afknappers voor mij. Met de gigantische wereld die Elden Ring ons nu voorschotelt, heb ik geen excuses meer om goed op mijn doos te krijgen. Tenslotte worden de toiletbezoeken dit weekend uiteraard weer ingevuld met wat Hearthstone; met name dan experimenteren met mijn nieuwe Onyxia’s Lair-decks.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.