Oekraïense ontwikkelstudio’s reageren na Russische invasie

Je zou het misschien niet meteen denken, maar er bevinden zich toch wel flink wat ontwikkelstudio’s in Oekraïne. En die schreeuwen het allemaal uit na de militaire invasie van Poetin.

Heel wat Oekraïense ontwikkelaars waaronder GSC Game World (S.T.A.L.K.E.R.), Frogwares (The Sinking City, Sherlock Holmes), Vostok Games (Fear the Wolves) en een pak andere studio’s hebben van zich laten horen na de invasie van hun land door de Russische president Poetin.

Ze zijn boos, woedend, verdrietig, bezorgd en hopen dat het allemaal goed mag komen. Al is dat voor iedereen anders natuurlijk…

In onze harten en gedachten zijn we alvast bij hen. We zijn natuurlijk ook benieuwd naar de reacties van Techland (Polen en buurland van) Wargaming (Wit-Rusland) en andere studio’s in de buurt.

Het Poolse 11-Bit Studios heeft alvast besloten om al hun inkomsten uit This Was of Mine te schenken aan het Oekraïense Rode Kruis.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)