fbpx

Details PlayStation Game Pass-concurrent Project Spartacus gelekt

Sony-Game-Pass

Nieuwe gelekte details over PlayStation’s Game Pass-concurrent ‘Spartacus ‘hinten naar hoe Sony van plan is zijn service uit te bouwen. Games Beat’s Jeff Grubb deelde de nieuwste details over Spartacus in een recente aflevering van zijn Giant Bomb show Grubbsnax.

Een PlayStation-alternatief voor Xbox’s steeds populairder wordende Game Pass-abonnementsdienst leek al enige tijd onvermijdelijk. Dat plan werd onofficieel bevestigd toen uitgelekte details over PlayStation’s Project Spartacus zich verspreidden. Spartacus zou zowel PlayStation Plus als PlayStation Now omvatten in drie verschillende abonnementsniveaus. Nu is er nog meer informatie over PlayStation’s Spartacus-plannen uitgelekt, waaronder mogelijk een belangrijke manier waarop Sony Spartacus uniek en aantrekkelijk wil maken.

Om te beginnen bevestigt Grubb opnieuw dat Spartacus zal worden opgedeeld in drie verschillende tiers. De niveaus zullen de PlayStation Plus-branding behouden, maar met extra labels: Essential, Extra en Premium. De prijzen voor deze niveaus zijn respectievelijk $10, $13 en $16 per maand.

De PS+ Essential Tier aan $10 is naar verluidt wat PS+ op dit moment is. Het ondersteunt multiplayer game toegang en een kleine collectie van maandelijkse games die abonnees houden zolang ze geabonneerd blijven. Voor $13 krijgen abonnees toegang tot een catalogus van videogames zoals de Xbox Game Pass. Grubb beschrijft dit als de gamebibliotheek van PlayStation Now, maar dan zonder de cloud-vereiste. Het Premium-abonnement van $16 omvat alle voorgaande functies, maar ook PlayStation Now cloud-streaming, trials van games en toegang tot een speciale reeks klassieke games.

Grubb zegt dat een testfase voor de abonnementsdienst de komende weken gepland zou zijn. Daarna zou in maart een aankondiging kunnen worden gedaan door Sony. De volledige lancering van de dienst zal echter afhangen van PlayStation’s vermogen om de dienst te finetunen.

Sony heeft vooralsnog niets bevestigd over het bestaan van Project Spartacus.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

Eén opmerking over 'Details PlayStation Game Pass-concurrent Project Spartacus gelekt'

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: