Bandai Namco verontschuldigt zich voor prestatieproblemen Elden Ring

Elden Ring

Vandaag verschijnt Elden Ring, een titel waar zo goed als de hele wereld naar heeft uitgekeken. Maar de launch dreigt een vieze nasmaak in de mond te krijgen vanwege de vele performance problemen waar het spel mee te kampen heeft…

En voor die problemen zijn ze niet blind bij uitgever Bandai Namco. Het verontschuldigt zich alvast en geeft meteen mee dat het alle hens aan dek is om die problemen, vooral in de pc-versie te fixen.

We are currently experiencing some issues that are preventing the game from playing properly under some conditions,” liet Bandai Namco weten via een blog post. En het voegt daar nog excuses aan toe ook. “We apologise for any inconvenience this may cause and ask for your patience.”

Qua problemen lezen we op divere fora dat mensen te kampen hebben met freezes, haperende framerates en andere prestatiegerelateerde problemen tijdens het spelen. Dit niet alleen op consoles maar vooral op pc zo blijkt.

Voor de PC-versie kan het bijwerken van je grafische kaart drivers naar de laatste versie de prestaties aanzienlijk verbeteren.” geeft de uitgever alvast mee.

Ook op PlayStation 5 duiken er vervelende problemen op, en die zeker voor frustratie zullen zorgen als je niet tijdig saves maakt. Zo werden bij heel wat PS5-spelers hun game saves beïnvloed wanneer hun console onverwacht werd uitgeschakeld tijdens het spelen of tijdens de rustmodus. Hier denk ik spontaan aan de begindagen van Returnal…

Doe dus zoals ik en sla je saves niet alleen automatisch maar vooral ook handmatig op. Schakel het spel regelmatig helemaal af want, zo zegt Bandai toch, “Spelgegevens worden correct opgeslagen als je het spel afsluit door het systeemmenu te openen met de optieknop en ‘Spel afsluiten’ te selecteren.”

We wensen jullie alvast veel plezier, en vooral veel aangename frustraties toe bij het spelen van deze tandenknarser.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)