Verkoopcijfers van Marvel’s Guardians of the Galaxy zijn teleurstellend

Marvel's Guardians of the Galaxy

Na het teleurstellende ‘Marvel’s Avengers’, was ik enorm op mijn hoede bij de release van de nieuwste titel van Square Enix ‘Marvel’s Guardians of the Galaxy’. Na heel wat goede reviews, kocht ik de game aan en tot hiertoe heb ik daar nog geen seconde spijt van gehad, ondanks de lovende reviews vallen de verkoopcijfers enorm tegen.

Tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering van Square Enix, werden de cijfers naar bovengehaald. Yosuke Matsuda, de baas van het bedrijf, maakte het nieuws bekend dat de verkoop van hun laatste project Guardians of the Galaxy, niet het doel heeft gehaald waar ze op voorhand op hadden gehoopt.

De verwachtingen lagen duidelijk hoger bij de uitgever. Square Enix geeft wel aan dat de titel het vooral in het begin van de launch moeilijk had, en dat er nu een verschil begint op te duiken in verkoop, tegenover bij de release van de game. Square Enix gaat dan ook zijn best doen om Guardians of the Galaxy te blijven verkopen.

Naar mijn bescheiden mening heeft dit toch ook wel te maken met hun vorige project van Marvel, Marvel’s Avengers. Deze titel had alles om één van de beste superhelden-games te worden, zeker met het potentieel Square Enix in handen heeft. Als je dan opnieuw een superhelden-game gaat maken, kan het wel eens zijn dat, net zoals ik, iedereen wat de kat uit de boom kijkt, alvorens de game onmiddellijk aankoopt.

Ik kan jullie wel garanderen dat Guardians of the Galaxy een zeer goede singleplayer game is, en als jullie nog moesten twijfelen, check dan zeker onze review.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.