Bethesda migreert eigen gamelauncher met Steam

Bethesda

Vorig jaar werd Bethesda overgenomen door Microsoft. Dat deed heel wat stof opwaaien onder de fans. Zeker toen bekend raakte dat Starfield enkel op Xbox-consoles en pc gaat verschijnen.

En er komt nog wat extra slecht nieuws voor de fans van het eerste uur. Al is het zeker niet zo dramatisch. Bethesda heeft namelijk laten weten dat vanaf mei de eigen Bethesda-launcher niet meer ondersteund zal worden.

Als je daar games gekocht hebt, hoef je jezelf geen zorgen te maken. Vanaf april kan je al je games, aangekochte items en vriendenlijsten gewoon overzetten naar Steam. Ook je savegames kan je makkelijk overzetten. Dus je progressie gaat niet verloren!

Hoe je dat doet wordt netjes uitgelegd op de FAQ-pagina van Bethesda.

Bij het opstarten van de Bethesda-launcher krijg je meteen de melding om je data over te zetten naar Steam.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.