Master Chief zet zijn helm voor het eerst af in Halo: The Series

Halo The Series Master Chief

Wie eind volgende maand een manier vindt om naar Halo: The Series te kijken op Paramount+, maakt zich maar beter klaar om een wel heel speciaal moment mee te maken.

Want onze stoere held Master Chief zal in de serie zijn helm afzetten. Klinkt op zich best nietszeggend, maar het is wél een belangrijk moment. Want in het twintig jarig bestaan van het personage heeft de Chief zijn helm nog nooit afgenomen in de games.

Kiki Wolfkill, geniale naam trouwens, van 343 Industries legt in een interview met IGN uit waarom de ze deze toch wel drastische beslissing hebben genomen: “I think we set out to tell a character story and a personal story. And once we really got into what that story was, it became clear that you really needed to see the person in the armour and under the helmet.”

Ze is er zich wel van bewust dat niet iedereen blij zal zijn met deze beslissing, maar geeft aan dat het nodig was om de kijker nog meer betrokken te maken met het personage.

In alle eerlijkheid volg ik deze redenering niet echt, want het personage is al lang genoeg erg populair zonder dat hij ooit zijn helm heeft afgenomen. Maar ik geef de reeks toch nog het voordeel van de twijfel.

Master Chief wordt vertolkt door Pablo Schreiber. Dus als je nu toch al een idee wil hebben hoe The Chief eruit zal zien, kan je al even Google raadplegen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.