Nintendo sluit volgend jaar de online winkel voor 3DS en WiiU

Nintendo WiiU

Wil je nog digitale games aanschaffen in de 3DS- en WiiU-shop? Dan maak je best maar wat haast, want in maart 2023 sluit Nintendo de online winkels voor beide consoles.

Dan koop je toch gewoon de games op een cartridge? Ja, en neen. Want volgend de onofficiële Nintendo wiki-catalogus zijn er voor de 3DS alleen al meer dan 400 games die enkel digitaal verkrijgbaar zijn.

Dat zorgt ervoor dat er vanaf maart 2023 al die games niet meer zullen kunnen aanschaffen en dat ze dus van de aardbol verdwijnen als je ze niet hebt aangeschaft.

Gelukkig meldt Nintendo wel dat je aangeschafte games nog zonder problemen zal kunnen downloaden, want de servers an sich zullen nog blijven draaien. Al valt af te wachten hoe lang dat zo zal blijven, want enkele jaren geleden stopte Nintendo ook met deze service voor DSi-games.

Ik ben alvast benieuwd of de community Nintendo op andere gedachten kan brengen. Eerder zorgde de grote verontwaardiging er ook al voor dat Sony op zijn stappen terugkeerde om de online winkels van PlayStation 3 en Vita te sluiten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.