fbpx

PlayStation Store sluit dan toch niet zijn deuren op PS3 en PS Vita

Eind vorige maand kondigde Sony nog het trieste nieuws aan dat de PlayStation Store deze zomer definitief zijn deuren zou sluiten op PS3, PSP en PS Vita, maar nu lijkt de mediagigant toch op zijn stappen terug te keren.

Tenminste, dat is voor PS3 en PS Vita het geval. De dagen van de PlayStation Store op PSP zouden wel definitief geteld zijn, en dat op 2 juli 2021.

Sony liet weten dat ze hebben ingezien dat hun eerdere aankondiging een foute inschatting was en dat ze zeer tevreden zijn met deze nieuwe inzichten. Toen ze eind vorige maand het grote nieuws aankondigden, baseerden ze zich op een aantal doorslaggevende factoren. De uitdagingen voor commerciële ondersteuning op oudere apparaten vormden wellicht de doorslag, alhoewel ze zich ook voornamelijk wilden focussen op de nieuwere apparaten waar het merendeel van hun spelers op vertoeven.

Er kwam echter al snel kritiek van de community op dit onaantrekkelijke nieuws, waardoor Sony al snel in nauwe schoentjes kwam te zitten. Maar nu zijn ze dus enorm uitgelaten dat ze een definitieve oplossing hebben kunnen vinden om de activiteiten verder te zetten, en dat lieten ze met volgende woorden maar al te graag weten:

I’m glad that we can keep this piece of our history alive for gamers to enjoy, while we continue to create cutting-edge new game worlds for PS4, PS5, and the next generation of VR.

Thank you for sharing your feedback with us – we’re always listening and appreciate the support from our PlayStation community.” 

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.

%d bloggers liken dit: