fbpx

Gerucht: Sony sluit dit jaar de online shops van PlayStation 3, PSP en Vita

PlayStation is al jaren de populairste gamingconsole. Niet alleen in België, maar ook wereldwijd verkopen Sony’s consoles al jaren als zoete broodjes. Tenminste, als er genoeg voorraad is, om de huidige situatie met de PlayStation 5 te schetsen.

Met de release van deze nieuwste console lijkt het erop dat Sony zijn blik volledig op de toekomst wil richten. Dit zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de online winkels van eerdere generatie consoles definitief zouden gaan sluiten.

Want volgens TheGamer zou Sony op zeer korte termijn het onmogelijk maken om nog games aan te schaffen via de online winkels van de PlayStation 3, PlayStation Portable en de PlayStation Vita. Waarschijnlijk behoud je wel de toegang tot games die je in het verleden hebt aangeschaft.

Concreet zou Sony eind deze maand aankondigen dat vanaf juli de winkels gesloten worden. De winkels van de PS3 en PSP zouden al vanaf 2 juli de deuren sluiten, waarna dit ook het geval zal zijn voor de Vita-winkel op 27 augustus.

Om dit alles even in perspectief te zetten: de PlayStation Portable verscheen in september 2005, PlayStation 3 in maart 2007 en de Vita zag in februari 2012 het levenslicht.

Vanuit een economisch standpunt is dit een zeer logische beslissing. Want het is niet meteen logisch dat je specifieke winkels in de lucht houdt voor consoles die al jaren niet meer geproduceerd worden. Langs de andere kant is het wél jammer dat de toegang tot heel wat exclusieve games hierdoor zal verdwijnen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: