fbpx

Belgische modder brengt de BioShock-wereld naar Half-Life: Alyx

Als grote BioShock-fan wacht ik al jaren op een nieuwe game in deze fantastische reeks. De originele ontwikkelaar Irrational Games heeft in het verleden al aangegeven dat ze liever de focus leggen op nieuwe projecten, waarbij uitgever 2K Games altijd heeft aangegeven nog altijd interesse te hebben in BioShock. Er doen dan ook al jaren geruchten de ronde dat er een nieuwe BioShock in ontwikkeling is bij 2K.

Maar dankzij de Belgische modder Wim Buytaert kunnen we nu al in de bekende onderwaterwereld Rapture rondlopen. Hij heeft namelijk een mod uitgebracht voor de VR-game Half-Life: Alyx waarin hij 8 verschillende levels heeft gebouwd. Om de nodige authenticiteit voor te schotelen heeft hij gebruik gemaakt van meer dan 200 originele assets. Hiervoor heeft hij van de ontwikkelaars van BioShock de toestemming gekregen.

Wim heeft ook goed nagedacht over het verhaal om zo het verhaal van Half-Life: Alyx en BioShock te linken. De Combine, de vijanden uit Half-Life: Alyx, hebben Rapture bezet en zijn op zoek naar de reistas van BioShock-oprichter Andrew Ryan. Hierin zitten de geheimen van ADAM, de stof waarmee je jouw lichaam genetisch kan aanpassen. Het volledige verhaal duurt ongeveer zeven uur, waardoor je hiermee wel even zoet bent.

Return To Rapture, zo heet de mod, is te downloaden via Steam Workshop. Je kan Wim Buytaert financieel een hart onder de riem steken via zijn Patreon-pagina. Daarnaast had tech-website Tweakers een uitgebreid interview met Wim.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: