fbpx

Gerucht: Nintendo Switch Pro bevat nieuwe NVIDIA-processor met upscale-techniek

Vier jaar geleden lanceerde Nintendo de Switch, een hybride console waarmee je zowel op je televisie als via het ingebouwde scherm. De console was een instant succes en de verkopen overvleugelden al snel de verkopen van zijn voorganger, de Wii U. De Switch is nog steeds ontzettend populair en toch wordt de roep op een nieuwe versie steeds groter.

Twee jaar geleden deed Nintendo al een zogenaamde running change, waarbij de processor vervangen werd om zo het energieverbruik te verlagen en de console langer te laten werken op een oplaadbeurt. Begin deze maand doken er nieuwe geruchten op die beweerden dat de opvolger van de Switch een OLED-scherm zou krijgen én 4K-output via het dock.

Vandaag doet Bloomberg opnieuw een boekje open over de volgende Switch. Zo zou de console een nieuwe NVIDIA-processor krijgen die ondersteuning biedt voor Deep Learning Super Sampling. Deze upscale-techniek gaat via bepaalde processen de output bewerken waardoor de games in een hogere resolutie worden weergegeven. Deze DLSS-techniek zit al langer in de grafische kaarten van NVIDIA en zou het dus mogelijk moeten maken om games in 4K weer te geven, terwijl de game in een lagere resolutie gerenderd wordt door de processor van de console.

Nog volgens Bloomberg zal deze Nintendo Switch Pro nog dit jaar op de markt komen aan een adviesprijs van €399. De huidige Switch zou dan op de prijs van €299 blijven hangen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: