Nieuwe FPS “Scathe” aangekondigd

Heb je het soms wel eens gehad met altijd diezelfde Call of Duty, Battlefield of Doom te moeten spelen? Dan is er goed nieuws voor jullie, want Scathe komt het huidige FPS-landschap overhoop gooien! Ontwikkelaar Damage State (bestaande uit slechts drie ontwikkelaars uit voormalige AAA-studios) gooide zonet een reveal trailer online.

De laatste jaren is de kloof tussen grote studios en indie-ontwikkelaars heel wat kleiner geworden. Het perfecte voorbeeld daarvan is Scathe, een gloednieuwe “Bullet Hell”-shooter die door een kleine studio werd ontwikkeld, maar nu reeds een menigte fans en backers achter zich heeft gescharreld. De nadruk ligt hier overduidelijk op de moeilijkheidsgraad; Scathe wordt een shooter waarbij je jouw controller/keyboard geregeld door je scherm wil katapulteren.

Daarnaast beschikt Scathe ook over een drop-in/drop-out coöperatieve modus beschikken die het toelaat om samen met drie vrienden dood en verderf te zaaien in het vagevuur. Heel wat leuke nieuwe mechanics zullen het licht zien; wat dacht je bijvoorbeeld van gedeelde levens in de coöperatieve modus? Of een upgrade-systeem die sterk gebaseerd is op dat van Deep Rock Galactic? Veel meer informatie los van onderstaande trailer hebben we nog niet. Binnenkort zou er wel een pc-demo verschijnen. Verder verschijnt de game ergens in 2022 op pc, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 én PS5.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.