Nacon neemt ontwikkelaar van The Lord of The Rings: Gollum over

The Lord of The Rings: Gollum

We zijn aangekomen bij het nieuwste overnamehoofdstuk van 2022. Na Microsoft en Sony is het nu de beurt aan Nacon om een overname aan te kondigen.

De Franse uitgever/ontwikkelaar heeft bekend gemaakt dat het een overeenkomst heeft met ontwikkelaar Daedalic Entertainment. Nacon zal 53 miljoen euro neerleggen om het de Duitse ontwikkelaar onder zijn vleugels te nemen.

Beide bedrijven zijn geen onbekende voor elkaar, want ze werken op dit moment al samen aan het veelbelovende The Lord of The Rings: Gollum.

Daedalic Entertainment werd in 2007 opgericht in Hamburg, Duitsland. De huidige kopstukken van het bedrijf blijven aan het roer staan.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.