“Het is de schuld van Halo Infinite dat Battlefield 2042 niet presteert”

Halo Infinite Multiplayer

Iedereen weet ondertussen wel dat Battlefield 2042 op alle vlakken, Portal niet meegeteld, een drama is. Maar wiens schuld is dit? Alvast niet van DICE en nog minder van Electronic Arts… Maar van wie dan wel?

Toen Halo Infinite multiplayer uit het niets verscheen, en meer dan naar behoren leek te draaien (om het woord perfect niet te gebruiken), viel iedereen van zijn stoel. Wie had dit zien aankomen of durven te verwachten? Bij Electronic Arts vielen ze allemaal van hun stoel van het verschieten. Ze hadden dit in de verste verte niet zien aankomen…

Voor EA eindelijk een partij die ze met de vinger kunnen wijzen voor alles wat foutliep met Battlefield 2042 blijkbaar. Tijdens een speciale bijeenkomst met werknemers van het bedrijf, besprak de uitgever de vele tekortkomingen van Battlefield 2042 en de vele gebeurtenissen die volgens hen hebben geleid tot de ondergang.

Volgens een diepgaand verslag van Battlefield-insider Tom Henderson voor Xfire, wijt EA het falen van Battlefield 2042 aan een paar belangrijke factoren: de pandemie, ontwikkelaars die vanuit huis werkten en het verrassende (en onverwachte) succes van Halo Infinite. Dit bovendien slechts een paar weken na de release van Battlefield 2042.

Als je al deze nieuwe innovaties en ambities voor het nieuwe project bij elkaar optelt en halverwege het project een wereldwijde pandemie uitbreidt, waarbij de gameteams vanuit huis moesten werken, dan hebben we uiteindelijk meer nieuwe variabelen in de ontwikkeling dan we ooit eerder hebben meegemaakt“, aldus Laura Milele, Chief Studios Officer van EA.

Ze voegde eraan toe dat de bugs in Battlefield 2042 als gevolg daarvan “historische niveaus voor een DICE-game” bereikten, en dat de veel meer gepolijste Halo Infinite het alleen maar erger maakte.

EA legt ook een deel van de schuld in de schoenen van de Frostbite Engine. Tijd die anders zou zijn besteed aan het oppoetsen van Battlefield 2042 en in plaats daarvan werd besteed aan het voorbereiden van Frostbite voor PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Tja, wat kan je daar op zeggen? Een reden te meer om een versnelling hoger te schakelen en de game alsnog te fixen zou ik zeggen?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)