Barbarians vervoegen het feestje in nieuwe grote update Baldur’s Gate 3

Hoe zou het met Baldur’s Gate 3 zitten eigenlijk? Achter de schermen bij Larian Studio’s zitten ze alvast niet stil, getuige daarvan deze nieuwe grote update voor de prestigieuze titel.

In een nieuwe Panel From Hell: 5th Edition live show werd Baldur’s Gate 3’s zevende grote patch, genaamd Absolute Frenzy, uit de doeken gedaan.

Deze introduceert onder andere de komst van de speelbare Barbarian-klasse en de introductie van de binnenkort wereldberoemde sport van goblin-tossing (AKA Improvised Weapons), naast vele andere toevoegingen, veranderingen en fixes die Baldur’s Gate 3 verder op het pad naar 1.0 brengen.

Patch 7 biedt nieuwe manieren om het avontuur in Faerun te benaderen, zoals een fog of war-mechanisme dat onontdekte kamers verdoezelt, en aanpassingen aan Darkvision en licht/donker-detectie die zorgen voor een veel effectievere stealth-gameplay.

Over een releasedatum zeggen ze bij Larian het volgende: “Onze interne doelstelling voor de release is een kwaliteitsbalk in plaats van een datum. Er is het afgelopen jaar in Early Access veel vooruitgang geboekt in het bereiken van die kwaliteitsbar, maar we weten dat veel spelers wachten op een daadwerkelijke datum. Die datum zal komen als we nog dichter bij ons doel zijn, maar op dit moment is onze verwachting dat Baldur’s Gate 3 in 2023 uit Early Access zal komen.”

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)