Horizon Zero Dawn 20 miljoen keer verkocht

Ja, de marketinmachine rond de release van Horizon Forbidden West draait op volle toeren. Niet geheel onterecht, want zijn voorganger deed het dan ook fantastisch.

Sony PlayStation en ontwikkelaar Guerrilla Games hebben namelijk bekend gemaakt dat Horizon Zero Dawn maar liefst twintig miljoen keer verkocht werd. Dit aantal is de optelsom van de verkopen op PlayStation 4 én pc.

We love seeing the never-ending flow of cosplay and in-game photography, and it’s amazing how fast the community has grown as well. We are happy to share that as of November 28, 2021, Horizon Zero Dawn has sold through more than 20 million units worldwide across PlayStation 4 and PC combined, and the community has spent more than 1 billion hours in the game! It humbles us, thank you so much for your love and dedication.

Angie Smets, Studio Director & Executive Producer, Guerrilla

Daarnaast trokken we samen met Aly meer dan één biljoen uur op avontuur in de strijd tegen de robotmonsters. Een indrukwekkend cijfer als je het mij vraagt!

Horizon Zero Dawn Horizon Forbidden West

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.