Wii Sports krijgt eindelijk een broertje op de Nintendo Switch!

Nintendo Switch Sports

Willen of niet, maar je hebt ongetwijfeld in het verleden minstens twee minuten een Wii-controller in je handen gehad en een potje tennis of bowling gespeeld.

Wii Sports was voor vele niet-gamers dé reden om een Nintendo Wii aan te schaffen en was mede de reden van het waanzinnige succes van de console. Nu brengt Nintendo met Switch Sports eindelijk een waardige opvolger uit.

Er zal weer flink gezwaaid, getrapt, gezweet en gesmasht worden in deze nieuwe collectie sportgames. In totaal zitten er zes sporten in deze game: voetbal, volleybal, bowling, tennis, badminton en het verrassende Chanbara (zwaardvechten). Bovendien wordt er deze herfst een zevende sport toegevoegd aan de game: golf!

Alle games zullen opnieuw gespeeld kunnen worden met de Joy-Con’s die onze bewegingen nauwkeuriger dan ooit zullen registreren. Je kan zelfs een Joy-Con gebruiken met de beenband, die is inbegrepen bij de gamecardversie, om de bal de schieten in de mode Shoot-out.

Nintendo Switch Sports wordt op 29 april uitgebracht, exclusief voor de Nintendo Switch. Op 19 en 20 februari kunnen leden van Nintendo Switch Online ook deelnemen aan een Online Play Test.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.