Werkt Ubisoft stiekem aan een Assassin’s Creed game die zich afspeelt in Baghdad?

Ubisoft bevestigde recent nog dat het al zijn pijlen zou richten op Valhalla dit jaar. Het bewijs daarvan is de nakende expansion Dawn of Ragnarök dat nog deze maand zou verschijnen. Toch zou Ubisoft stiekem aan een nieuw/ander Assassin’s Creed-project werken.

Deze titel zou volgens Bloomberg een miniversie worden, en standalone, die ons meeneemt naar Baghdad. De focus zou liggen op stealth gameplay en in de hoofdrol zouden we Basim als speelbaar personage krijgen. Basim is een van de personages die een belangrijke rol speelde in Valhalla trouwens.

Volgens Bloomberg was het project oorspronkelijk bedoeld als de zoveelste uitbreiding voor Valhalla, maar is uiteindelijk uitgegroeid tot een eigen, kleiner avontuur. Verwacht ook geen open wereld zoals in Valhalla. In plaats daarvan zal het waarschijnlijk ongeveer zo groot zijn als een van Valhalla’s individuele regio’s, wat betekent dat de actie veel gerichter zal zijn.

Het verhaal van de game zal naar verwachting gaan over het leven van Basim voor de gebeurtenissen in Valhalla.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)