Battlefield 2042-spelers vinden geen spelers meer (om mee te spelen)

Battlefield 2042

Grote mappen en battles met 64 of 128 spelers, dat is episch en super plezant. Toch als je spelers kan vinden. En daar ligt dezer dagen nu net het probleem…

Het aantal mensen dat Battlefield 2042 speelt lijkt zo laag te zijn geworden, dat spelers in bepaalde regio’s moeite hebben om andere spelers te vinden mee samen te spelen. Het is zelfs zo erg dat één speler in de enige gastheer is geworden van de hele regio Zuid Afrika.

Reddit-gebruiker Vandeiedakaf beweert dat de Zuid-Afrikaanse spelersbasis zo klein is en de verbindingen met grotere servers zo schaars zijn, dat het zelfs een drama is om gewoon games op te starten. De “enige manier” om een spel in de regio op te starten op dit moment is het gebruik van lokale Portal-opties.

Het is zo’n beetje wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Er zijn gewoon niet genoeg spelers om meerdere servers te vullen, dus de eerste persoon die een server host voor de nacht heeft zo goed als volledige controle over het spel voor de rest van de spelers in de regio,” schrijft hij.

Hoewel spelers hun eigen games kunnen opzetten betekent het feit dat de aantallen zo laag zijn, dat degene die het eerst een spel opzet op Portal, de persoon wordt die anderen het meest waarschijnlijk zullen volgen.

Het resultaat is dat die persoon de leiding krijgt zolang hij dat nodig acht. Tot overmaat van ramp beweert Vandeiedakaf dat de speler die steeds als eerste de server zal betreden de regio “gijzelt”, en dat ze mensen verbannen voor kleine overtredingen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)