Gerucht: Hogwarts Legacy haalt inspiratie uit Breath of the Wild en Ghost of Tsushima

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy staat bij heel wat gamers bovenaan hun verlanglijstje. Best verrassend omdat we niet bijster veel weten over deze openwereld Harry Potter-game.

Het enige wat we weten over deze RPG van Avalanche Software is dat je in deze RPG je eigen personage zal kunnen aanmaken en dat het verhaal zich zal afspelen lang voordat er sprake was van Harry en zijn vrienden. Bovendien weten we nu zeker dat de game in 2022 zal verschijnen, maar wanneer exact weten we nog altijd niet.

Zo weinig informatie over een sterk geanticipeerde game, helpt geruchten natuurlijk in de hand. Nu is het de beurt aan YouTuber RetroRacounteur om de geruchtenmolen nog eens aan te zwengelen.

In zijn meest recente video claimt hij dat de ontwikkelaars voor het level design van Hogwarts Legacy inspiratie haalde bij The Legends of Zelda: Breath of The Wild, The Last of Us 2 én Ghost of Tsushima.

Hierdoor zou de open wereld verschillende regio’s bevatten met diverse dorpen die bevolkt worden door verschillende stammen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de wereld echt bewoond aan voelt en dat je jezelf een klein onderdeel voelt van een kleiner geheel.

RetroRaconteur zegt deze claims te maken nadat hij verschillende foto’s heeft gezien van vanuit verschillende bronnen.

Helaas blijft het nu dus ook weer bij geruchten en speculatie. Wat mij, en Ardtieboy, alleen maar doet schreeuwen om een officiële showcase rond deze game!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.