Koei Tecmo wil Dynasty Warriors in Star Wars thema maken

dynasty-warriors-star-wars

Een crossover tussen Dynasty Warriors en Star Wars staat bovenaan het verlanglijstje van Akihiro Suzuki, producer van de Dynasty Warriors reeks. Eerder werden al crossovers gerealiseerd met games als Zelda, Persona en Dragon Quest. Kunnen we nu een musou in het Star Wars universum verwachten?

In een interview met Akihiro Suzuki door de Duitse outlet JPGames wordt gevraagd achter de mogelijke IP’s voor een crossover met Dynasty Warriors. Suzuki kon niet onder stoel of banken steken dat hij maar al te graag de musou naar Star Wars zou willen brengen.

“Binnen het ontwikkelingsteam werken we aan veel verschillende IP’s, mijn persoonlijke wens zou een Star Wars crossover zijn.”

Als dit effectief zou gebeuren is Star Wars zeker niet de eerste sci-fi wereld die in een Dynasty Warriors jasje wordt gestoken. Dynasty Warriors: Gundam kwam uit in 2007 en kreeg verschillende games in de reeks.

Disney heeft de licentieovereenkomsten van Star Wars games de afgelopen jaren flink verbreed. Zo werkt Respawn Entertainment aan drie Star Wars-games: een vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order, een first-person shooter en een strategiegame. Ubisoft werkt aan een open world game gebaseerd op de Star Wars-franchise en eind vorig jaar werd Star Wars Eclipse van Quantic Dream aangekondigd.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.