Ghostwire: Tokyo systeemvereisten pc vrijgegeven, 20GB vrije ruimte volstaat

ghostwire-tokyo

Deze week werd de Steam pagina van Ghostwire: Tokyo geüpdatet met een aantal systeemeisen. Opvallend daarbij is dat je maar 20 GB aan schijfruimte moet vrijhouden om het spel te installeren. Dat is verrassend weinig, vooral voor een open world game dat heel mooi oogt op basis van wat we al hebben gezien.

De keerzijde van de munt is dan weer wel dat er een minimum 12 GB RAM nodig is om de game deftig te draaien. Dat is toch wel uitzonderlijk want de meeste games vragen 8 GB RAM om aan de minimale systeemeisen te voldoen. Er wordt echter niet vermeld op welke framerate of resolutie de genoemde vereisten zijn gebaseerd.

Minimale systeemeisen:

 • 64-bit processor en OS
 • OS: 64-bit Windows 10 versie 1909 of hoger
 • Processor: Core I7 4770K @ 3.5GHZ of AMD Ryzen 5 2600
 • Geheugen: 12 GB RAM
 • Graphics: Nvidia GTX 1060 of AMD RX 5500 XT (VRAM 6 GB of hoger)
 • DirectX: Versie 12
 • Opslag: 20 GB beschikbare schijfruimte
 • ssd-opslag aanbevolen

Aanbevolen systeemeisen:

 • 64-bit processor en OS
 • OS: 64-bit Windows 10 versie 1909 of hoger
 • Processor: Core I7 6700 @ 3.4GHZ of AMD Ryzen 5 2600
 • Geheugen: 16 GB RAM
 • Graphics: Nvidia GTX 1080 of AMD RX 5600 XT (VRAM 6 GB of hoger)
 • DirectX: Versie 12
 • Opslag: 20 GB beschikbare schijfruimte
 • ssd-opslag aanbevolen

Ghostwire: Tokyo verschijnt op 25 maart exclusief op Playstation 5 en pc.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.