“Google wil de stekker uit Stadia trekken en technologie verhuren aan andere partijen”

Google Stadia

Als je het nieuws rond de streamingdienst van Google het laatste jaar wat gevolgd hebt, zou het niet meteen te hoeven verbazen dat Stadia op sterven na dood is. Volgens de laatste geruchten zou Google overwegen om de dienst te schrappen en de technologie erachter te verhuren aan andere bedrijven.

Volgens Business Insider lijkt het doek stilaan te vallen over Google Stadia. De zoekgigant zou de technologie achter Stadia nog niet te willen opgeven en is van plan om de dienst te verhuren aan andere bedrijven onder de naam Google Stream. Wat dit zou betekenen voor gamers die games aangekocht hadden via Stadia, is niet bekend.

Onder andere Bungie, dat onlangs werd overgenomen door Sony, zou interesse hebben om een eigen streamingdienst op te zetten. Al lijken die gesprekken moeilijker te worden na deze overname. Ook Capcom zou interesse hebben om van de dienst gebruik te maken om zo demo’s van hun games te streamen via hun eigen website.

Bij de aankondiging van Google Stadia in 2019 leek het de gigant menens: de hardware tak van de gameswereld op zijn grondvesten laten daveren door een ijzersterkte gamestreamingdienst aan te bieden. Er werd zelf een eigen ontwikkelstudio opgericht.

Echter bleek al snel dat Stadia niet kon leveren wat Google initieel beloofde. Het sloot begin vorig jaar zijn eigen studio en volgens diverse bronnen zou intussen slecht 20% van het initiële personeel nog werken voor Stadia.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.