Blizzard zal in 2022 een mobile Warcraft game uitbrengen

blizzard-is-planning-a-new-warcraft-mobile-game

Flashback naar BlizzCon 2018. Ik hoor het nog altijd weergalmen in de diepste uithoeken van mijn ziel. Principle designer van Diablo Wyatt Cheng die door de zaal van BlizzCon zegt: “Do you guys not have phones?” Na het bekendmaken van de nieuwe Diablo Immortal die exclusief op mobiel gespeeld kan worden. Een klap in het gezicht voor vele Diablo fans!

Blizzard gaf achteraf toe verrast te zijn door de reacties van de fans. Niet dat mobiele games slecht zijn, maar dat de manier waarop ze het hebben aangekondigd niet noodzakelijk de beste manier was. Dat is misschien ook ineens de reden waarom het eerste woord dat gerept wordt over een nieuwe Warcraft game voor mobile niet op het hoofdpodium van BlizzCon valt.

Activision Blizzard lost het nieuws dit keer tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Blizzard plant substantiële nieuwe content voor de Warcraft-franchise in 2022, waaronder nieuwe content in World of Warcraft en Hearthstone, en een geheel nieuwe Warcraft game in een mobile jasje.

Het is een beetje gissen naar details van het spel.. De mobile game zou zoiets simpels kunnen zijn als een redo van de originele Warcraft RTS, een soort geheel nieuwe mobiele spinoff, of misschien zelfs Hearthstone 2, hoewel dat uiterst onwaarschijnlijk lijkt. Het zou ook kunnen dat we eindelijk het Pokémon Go-achtige spel op basis van Warcraft in handen krijgen waar we in 2018 al over hoorden.

Nu kunnen we er allemaal met lachen. Je kan het befaamde moment op BlizzCon 2018 hieronder herbeleven.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.