Resident Evil 4 fans maken HD versie van de game

resident-evil-4-hd

Een acht jaar durend Resident Evil 4 HD fan project is helemaal afgerond. De mod werd ontworpen om het spel er aanzienlijk beter uit te laten zien. De beelden uit onderstaande trailer bewijzen dat de fans in hun opzet zijn geslaagd.

Resident Evil 4 HD Project 1.0 werd acht jaar geleden gestart door Resident Evil-fans Cris Morales en Albert Martin. De mod verbetert de textures en 3D-modellen in het spel aanzienlijk. De mod werd gestart als reactie op de Resident Evil 4 Ultimate HD Edition die Capcom in 2014 uitbracht voor pc, en die de klassieker uit 2005 remasterde in HD.

Het duo merkte op dat de meerderheid van de textures in Capcom’s release niet was bijgewerkt. Capcom zou wellicht geen tijd meer steken in een nieuwe remaster dus dachten de twee een poging te doen om het zelf beter te doen.

Deze nieuwe remaster vereist dat spelers Resident Evil 4 al op Steam hebben gekocht. De mod is op 2 februari gelanceerd en je kan hem downloaden op de Resident Evil 4 HD Project website. Vervolgens moet je een paar stappen volgen om hem te installeren.


Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.