EA geeft geen verkoopcijfers voor Battlefield 2042, maar erkent “teleurstellend” resultaat

Battlefield 2042

Het zal je maar overkomen: je denkt dat je een hit in huis hebt, en maakt plaats in je kelder om als een echte Dagobert Duck in je voorraad geld te kunnen duiken en zwemmen. Stel je de teleurstelling voor wanneer je ontdekt dat je nog niet voldoende hebt verdiend om de bodem te bedekken…

Zo erg zal het voor EA natuurlijk niet zijn, maar we durven gerust aan te nemen dat ze qua verkoopsresultaten voor Battlefield 2042 iets anders in gedachten hadden.

EA heeft toegegeven dat de lancering van Battlefield 2042 niet aan de verwachtingen heeft voldaan, ondanks de ambitieuze plannen van het team achter de game. De CEO EA, namelijk Andrew Wilson, en CFO, Blake Jorgensen, lieten dit duidelijk verstaan tijdens EA’s meest recente financiële earnings call met investeerders.

We hadden wel een uitdaging in het derde kwartaal, omdat de lancering van Battlefield 2042 niet aan de verwachtingen voldeed“, aldus Wilson.

Het ontwikkelen van dit spel met onze teams die bijna twee jaar lang vanuit huis werkten, bleek uiteindelijk een uitdaging te zijn. Sommige van de ontwerpkeuzes die we met het spel hebben gemaakt, vielen ook niet bij iedereen in onze gemeenschap in goede aarde.” voegde hij daar nog aan toe.

CFO Blake Jorgensen was het eens met de verklaring van Wilson over de nogal “zware” lancering van het spel.

De verkoop van Battlefield 2042 was teleurstellend, maar deze wordt gecompenseerd door een sterke show van FIFA en aanhoudende kracht van Apex en onze andere franchises”, vertelde hij aan investeerders.”

Tja daar ben je vet mee als Battlefield-fan denk ik dan…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)