“Ik speelde Chivalry 2: The Raid of Aberfell”

Chivalry 2

In 2021 waren er weinig multiplayergames zo ludiek en regelrechte fun om te spelen als Chivalry 2. De verderzetting van een middeleeuwse oorlog online met andere spelers was een ontzettend vermakelijke game, maar op vlak van content bleef het helaas een beetje karig. Gelukkig is daar de eerste grote uitbreiding, The Raid of Aberfell, die ik eventjes aan de tand mocht voelen.

Humor, rondvliegende ledematen, tactische duels en ridders die schreeuwend op elkaar afstormen. Chivalry had het allemaal, en met deze basis stond de formule zeer sterk in z’n schoenen om mensen met een voorliefde voor Monthy Python te entertainen. The Raid of Aberfell vindt hierbij het wiel niet opnieuw uit. De basis die gelegd was door Chivalry 2, wordt hier voornamelijk aangevuld met meer nieuwe plekken, voorwerpen en personages die perfect bij de game passen.

Varkens aan de macht

Tijdens mijn preview kreeg ik de kans om een nieuwe map uit te proberen. Eentje waar de druïden in de spotlights staan en je de taak krijgt om als Masons deze druïden uit te schakelen na een set objectieven. Objectieven als boeren afslachten en… varkens stelen. Net als in de base game slaagt de uitbreiding er dus in meer humor aan de game toe te voegen, met gekke taferelen als ridders die overal varkens aan het rondsleuren zijn en ze nu en dan zelfs naar de vijand toe werpen om ze te verpletteren.

Bijennesten

Met deze druïden kan je tijdens de Team Objective mode ook spelen als jij verkozen wordt. Je team krijgt dan de taak om jou te beschermen terwijl jij hoopt de timer te overleven. Nog een nieuw voorwerp dat aan de game wordt toegevoegd zijn bijennesten. Deze kan je nu oprapen en naar andere ridders gooien om ze op een hilarische manier belaagd te zien worden. Dat zijn alle nieuwigheden die ik binnen The Raid of Aberfell heb kunnen ontdekken in mijn korte speelsessie.

De uitbreiding lijkt dus vooralsnog niet de grootste te worden, maar het belangrijkste is dat de aanwezige content wel geslaagd is. De twee nieuwe maps zien er uitstekend uit en brengen zeker nieuw leven in een game waarvan de content misschien wat te karig was.

De DLC is gratis en daarom valt er dus niet over de prijs te twisten, al is de vraag maar of dit voldoende content is om het spel onder de populatie nieuw leven in te blazen. Hoe dan ook is het een goede reden om Chivlary II nog een keertje op te starten en er weer wat uurtjes in te steken, wanneer deze patch ook effectief live gaat.

Gepubliceerd door Yakkoi

Yakkoi, die in de niet virtuele wereld als Yannick door het leven gaat, heeft een passie voor videogames sinds hij voor het eerst als peuter een Game Boy in de handen nam. Hoewel hij een jack of all trades is op vlak van ontwikkelaars en spelgenres, komen voornamelijk PlayStation-spelreeksen en volwaardige RPG's bovenaan de lijst meest gespeelde games. Al jaren volgt hij de industrie nauwlettend en pent hij met veel emotie zijn uitgedrukte mening neer over alles wat met games te maken heeft.