De gamereleases van februari 2022 (Dying Light 2, Elden Ring, Horizon Forbidden West, GRID Legends,…)

Jawadde, er zijn wat toppers in februari. De maand staat in het teken van de grote terugkeer én de grote ontdekking. Eindelijk kunnen we aan de slag met het tweede deel van Dying Light én Horizon. Eindelijk kunnen we op pad in de nieuwe wereld van Elden Ring. Ook gekende reeksen zoals GRID en Dynasty Warriors lossen vers geweld. Verder zijn er heel wat Oosterse vechtkunsten en tactische veldslagen die onze aandacht opeisen.  

4 februari

Dying Light 2: Stay Human (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Parkour! 20 jaar na de gebeurtenissen van de originele Dying Light (en 7 jaar na de effectieve release) is het hoog tijd om hoogstaande freerunner-skills opnieuw te combineren met lekkere meppen op lugubere vleeshopen. Dying Light 2 belooft een prachtige wereld, vier keer zo groot als het origineel, overgoten met interessante karakters, gevaarlijke routes en heerlijk gore zombies. Naast je kruisboog, speer en shotgun sleur je ook je grappling hook en paraglider mee. Jouw beslissingen vormen de toekomst van The City. Wees dus voorzichtig wie je jouw vertrouwen gunt. “Ze bijten niet” is niet zo’n populaire zin in deze stad.

8 februari

Sifu (PS4, PS5, PC)

De makers van het sterk onthaalde Absolver brengen deze maand Sifu. In deze third person action game kruip je in de huid van een jonge Kung-Fu leerling. Intense combat staat op het programma in dit verhaal dat wraak als centraal thema heeft. De moordenaars van jouw familie, die verdienen volgens jou geen eerlijk proces. Je neemt het op tegen de onderwereld in de donkere hoekjes van de stad maar ook in de koude hallen van de wolkenkrabbers van grote bedrijven. Met altijd een veelvoud van tegenstanders zijn je kansen niet groot: sterke positionering en rake uithalen zijn nodig om te overleven.

Olli Olli World (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Radlandia. Dé bestemming voor waaghalzen op een skateboard die op zoek zijn naar de ultieme adrenalinekick. Jij bent er echter opzoek naar de mystieke skate-goden die jou toegang kunnen geven tot Gnarvana, de ultieme skatehemel. Je zal genoeg snelheid en tricks moeten hebben om jouw doel te bereiken in deze kleurrijke wereld vol gevaarlijke trickspots en pratende ijsjes. Grafisch ziet alles er heel opwekkend en cool uit, wat ondersteund wordt door een groovy soundtrack. Iedereen die denkt dat je op een banaan niet kan grinden krijgt dankzij deze game eindelijk ongelijk.

10 februari

CrossfireX (Xone, XsX)

De derde titel in de Crossfire-reeks belooft een nieuw FPS-avontuur exclusief op Xbox. Global Risk en Black List: bij welk van deze twee legers huurlingen sluit jij je aan? Beiden zijn bad-ass en hebben geen moeite met een lijkje meer of minder. Je baant jouw eigen weg vol kogelgaten doorheen verschillende online multiplayer speltypen. Ook is er een single player campaign die je over heel de wereld brengt. Waar jij gaat ligt de vloer al snel bezaaid met kogelhulzen. Explosief, dramatisch en licht futuristisch: met een hintje Battlefield 2042 maar een geheel eigen saus hoopt Crossfire de Xbox-community te charmeren.

15 februari

Dynasty Warriors 9: Empires (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Wie al eens graag een kasteel bestormt kan verschillende rijken ambeteren in deze Dynasty Warriors 9. Empires brengt een geheel andere gameplay-blik op DW9. Empires laat de open wereld voor wat het is en serveert je in de plaats stages waar je missies tot een goed einde moet brengen. De hack and slash focus van DW9 kruipt dus ietwat op de achtergrond. Nu wordt je vooral het meesterbrein achter alle bloederige stoten op het slagveld. Slaag jij erin om heel China onder één vlag te krijgen? Zonder bloedvergieten zal je er niet komen. De strategie gaat diep met héél wat voorbereiding en management-skills die je zal moeten controleren. Om nog maar van de troostende woorden na een nederlaag te zwijgen. Speech?

17 februari

The King Of Fighters XV (PS4, PS5, XsX, PC)

Shun’ei en Isla zijn twee vechters met bovennatuurlijke krachten. Zij staan in het vijftiende deel van de reeks centraal tegen een hele resem vijanden. Voor het eerst draait de KOF-reeks op de Unreal Engine 4, wat een grote boost qua mogelijkheden en kwaliteit belooft. In teams van drie ga je de gevechten aan en maak je gebruik van het nieuwe Shatter Strike-systeem. Flitsende knokpartijen en loeiharde meppers wanneer je de MAX Mode hebt bereikt beloven zowel offline als online heel wat geklap. De developers beloven dat spelers meer controle dan ooit tevoren hebben. Er zijn nooit genoeg manier om iemand z’n muilbakkes te bewerken.

Total War: Warhammer III (PC)

De climax van de Realm Of Chaos ligt bijna binnen handbereik. Warhammer III belooft het bombastische einde te worden van dit Total War epos. Omarm de totale chaos, versla de Daemons of controleer ze zelf op het slagveld. In deze real-time strategy game vecht je van de besneeuwde Lands Of The East tot in de Realm Of Chaos zelf. Je probeert alle trucjes van de foor van de Chaos Gods in je handen te krijgen. Als jouw grootse leger vol mensen en minder-mensachtigen klaarstaat met perfect uitgezette tactische orders barst de ultieme strijd los. Vrede is voor mietjes!

18 februari

Horizon: Forbidden West (PS4, PS5)

Het langverwachte vervolg van Zero Dawn belooft grootser, exotischer en uitdagender te worden dan ooit. We kruipen opnieuw in de huid van ons favoriete lid van de Nora-stam, Aloy, om het verboden westen te ontdekken. De uitgestrekte wereld van deze Horizon herbergt grotere gevaren en monsters maar ook majestueuze én mysterieuze gebieden. De aarde is stervende in de verre toekomst en een nieuwe plaag luidt het einde van de mensheid in. Koppel dit met een leger aan vijandelijke robots en Aloy heeft weer een hele boterham voor de kiezen. Er wacht enorm veel en hopelijk ook enorm goede gameplay achter deze horizon.

22 februari

Monark (PS4, PS5, PC, Switch)

De hele academie is verzwolgen in een dichte, dikke mist. Dit brengt niet enkel een vervelend belemmerd zicht met zich mee, maar ook “madness”. Al snel lopen er helse monsters over de campus rond en mag jij een manier vinden om de weersvoorspellingen om te gooien. Monark is de JRPG die deze maand probeert om op klassieke Japanse wijze diepgaande, over-the-top, story driven RPG te brengen met een goede dosis free running combat. De campus is van de rest van de buitenwereld afgesloten en jouw grootste wapen is je eigen Ego. Hoe sterker dit wordt, hoe beter je gewapend bent tegen de Demonen van The Otherworld.

24 februari

Martha Is Dead (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Oorlog kan de donkerste gedachten bovenbrengen. Martha Is Dead jongleert met realiteit, bijgeloof en tragedie in het Italië van 1944. In deze duistere, psychologische thriller kom je first person in contact met mysterieuze, angstaanjagende folklore. Ook de gruwelijke waarheden van de Tweede Wereldoorlog komen steeds dichterbij. Het ontheiligde lichaam van de verdronken vrouw Martha brengt heel wat trauma naar boven. Met authentieke Italiaanse voice acting én muziek uit die periode belooft de game met veel respect een angstaanjagend verhaal te brengen. En er zijn ook marionetpoppen. Altijd een geslaagd ingrediënt voor engheid.

25 februari

Elden Ring (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Gemaakt door de studio achter Dark Souls, Sekiro en Bloodborne. Mede geschreven door George R. R. Martin. Klaar om de schreeuwen en oerkreten te ontvangen van miljoenen gamers. De hype rond Elden Ring is al maanden aan het opzwellen en staat op ontploffen. Een nieuwe wereld om te ontdekken, te bevechten en genadeloos in afgeslacht te worden. Dé action RPG moet dit worden, de verwachtingen staan hoog. Alle delen van de ring verzamelen en zo de Elden Lord worden, dat is ons ultieme doel. Of we daar zonder een goede dosis frustratie raken is de vraag. Eentje voor de absolute doorzetters, of ultieme masochisten.

GRID Legends (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Meer dan 100 wagens en meer dan 130 tracks. Racefanaten hebben niet enkel Gran Turismo 7 om naar uit te kijken. Qua circuits gaan we zowel naar officiële tracks als fictieve stadscircuits. Qua voertuigen amuseren we ons met alles gaande van off-road wagens en trailer trucks tot arena-wagens en elektrische schatjes. GRID Legends is het vijfde deel in de geslaagde GRID-reeks en belooft ook een zeer diepgaande story mode. Deze heeft heel wat echte acteurs aan zich verbonden en is gebaseerd rond het succes van de Netflix-hit docureeks Drive To Survive. En nu die voet op het gaspedaal.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.