Volgens topman van Ubisoft snappen gamers NFT’s nog niet…

Ubisoft Franchises

NFT’s, ofwel digitale kunst en eigendommen, zorgen sinds hun introductie al voor de nodige roering in de digitale wereld. De initiatiefnemers prediken de ontelbare voordelen en toepassingen terwijl sceptici er geen hol van begrijpen.

Ik zelf snap ook niet zo goed waarom ik tienduizenden euro’s zou neerleggen voor een digitaal kunstwerk dat met gemak te kopiëren is. Maar goed, dat heeft misschien wel een specifieke oorzaak: het feit dat ik een gamer ben.

Want volgens Nicolas Pouard, de onderdirecteur van Strategic Innovations Lab bij Ubisoft, zijn het de gamers die het concept van NFT’s niet begrijpen. Hij is onder andere de grondlegger van Ubisoft Quartz die momenteel al geïntegreerd zijn in Ghost Recon Breakpoint.

In een interview met het Australische Finder zegt hij het volgende over NFT’s:

“I think gamers don’t get what a digital secondary market can bring to them. For now, because of the current situation and context of NFTs, gamers really believe it’s first destroying the planet, and second just a tool for speculation. But what we [at Ubisoft] are seeing first is the end game. The end game is about giving players the opportunity to resell their items once they’re finished with them or they’re finished playing the game itself.

So, it’s really, for them. It’s really beneficial. But they don’t get it for now.”

Ik zie momenteel enkel voordelen voor Ubisoft, want zij pikken namelijk een graantje mee van elke transactie tussen gamers én ze innen natuurlijk ook het initiële bedrag. Ik hoop dat hier snel regels en dergelijke rond komen, want ik ben niet meteen optimistisch over deze NFT-trend.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.