Ubisoft Quartz is het eerste platform voor speelbare en energiezuinige NFT’s in AAA-games

Ubisoft Quartz is een nieuw platform voor spelers om Digits te verwerven, de eerste NFT’s (Non-Fungible Tokens) die speelbaar zijn in een AAA-game en draaien op energiezuinige technologie. 

Digits worden in bèta gelanceerd met Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint op Ubisoft Connect voor pc en worden uitgebracht als onderdeel van limited editions, elk bestaande uit een vast aantal cosmetische items.

Digits vormen een nieuwe manier om cosmetische items te ervaren, waarbij het plezier van spelen met kwalitatieve AAA-content wordt gecombineerd met de kick van het bezitten van NFT’s die unieke, verzamelbare stukjes van Ubisofts gamewerelden vertegenwoordigen. Digits bestaan uit in-game voertuigen, wapens en uitrusting die spelers de mogelijkheid bieden om meer te genieten van de games die ze graag spelen:

  • Uniek: Elke Digit is een uniek verzamelobject met een eigen serienummer dat anderen in de game kunnen zien. Ook worden de huidige en vorige eigenaars nog jarenlang bijgehouden, waardoor spelers een integraal onderdeel van de geschiedenis van de game worden.
  • Speelbaarheid: Digits zijn hoogwaardige verzamelobjecten in de game met een actieve gebruikswaarde. Digits zijn speelbare cosmetische items en bieden spelers de mogelijkheid om hun ervaring te personaliseren en hun missies met stijl te voltooien.
  • Controle: Elke Digit wordt geleverd met een eigendomscertificaat dat is opgeslagen op blockchain, een gedecentraliseerde, community-gedreven technologie die onafhankelijk is van Ubisoft, waardoor spelers meer controle hebben dan ooit. Met Digits zijn items niet langer gebonden aan de in-game inventory van spelers, maar kunnen ze te koop worden aangeboden aan andere spelers op platformen van derden buiten het Ubisoft-ecosysteem.

Dit grootschalige experiment is de volgende stap in Ubisofts vier jaar durende verkenning van blockchain-technologie door middel van in-house onderzoek en ontwikkeling, en nauwe samenwerking met gerenommeerde specialisten binnen het startup-ecosysteem.

Om de eerste energiezuinige NFT’s die speelbaar zijn in een AAA-game te verwerven, maakt Ubisoft Quartz gebruik van Tezos, een blockchain die draait op een proof-of-stake-consensusmechanisme, dat veel minder energie verbruikt dan proof-of-work-blockchains zoals Bitcoin of Ethereum.

Om ervoor te zorgen dat spelers Digits optimaal kunnen gebruiken, is Ubisoft Quartz alleen beschikbaar voor spelers die Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint op Ubisoft Connect voor pc bezitten, ten minste XP level 5 bereikt hebben en ten minste 18 jaar oud zijn. Daarnaast is het aantal Digits van een enkele editie dat een speler op enig moment kan bezitten beperkt tot één.

Ubisoft Quartz is vanaf 9 december om 19.00 uur CET in bèta beschikbaar in de VS, Canada, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië, België, Australië en Brazilië. Het experiment begint met drie drops van gratis Digits op 9, 12 en 15 december, om de early adopters onder de spelers te belonen. Digits kunnen worden geclaimd op het Ubisoft Quartz-platform en spelers kunnen ermee aan de slag in Ghost Recon Breakpoint. Andere drops zijn gepland voor begin 2022.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)