Eind april valt het doek voor Hyper Scape

Het Battle Royale genre sloeg enkele jaren geleden in als een bom en sindsdien hebben verschillende ontwikkelaars geprobeerd mee van dit succes te genieten. Helaas is het net zoals het genre, enkel de beste overleefd. Ubisoft is één van de ontwikkelaars die eind april de stekker uit Hyper Scape moet trekken.

Hyper Scape kende nochtans geen slechte start in de zomer van 2020. Het was een free-to-play game dat zich situeerde in het jaar 2054, waarbij 100 spelers het uitvechten in de virtuele wereld van Neo Arcadia. Je had verschillende personages en het unieke aan de map was dat er geen cirkel te voorschijn kwam om de map te verkleinen. Hier brokkelde om de zoveel tijd een stuk van de map af. Je kreeg wel telkens een waarschuwing dat dit ging gebeuren, als je toen nog in een gevecht zat op dat bepaalde gebied, werd het wel heel spannend.

Ubisoft had zelf grootste plannen met Hyper Scape, want ze waren van plan de game telkens met heel wat content te voorzien. Als je weet dat Ubisoft al bijna zeven jaar Rainbow Six Siege in perfecte conditie kan houden met de nodige content, dan is het misschien wel spijtig dat Hyper Scape uiteindelijk niet het behaalde resultaat kan boeken.

Ubisoft heeft dus bevestigd dat het doek over de servers van de game op 28 april zal vallen. Nadien is het dus niet meer mogelijk deze game te spelen. Dit is de verklaring van Ubisoft:

“Beste deelnemers,

We hebben een moeilijke beslissing genomen. We stoppen de ontwikkeling van Hyper Scape en beëindigen de game op 28 april. Het was ons doel om een razendsnelle, verticale shooter neer te zetten, waarin spelers elkaar dicht op de huid zitten, en we zijn onze community enorm dankbaar dat ze dit avontuur met ons zijn aangegaan. De kennis en ervaring die we hebben opgedaan met deze game nemen we mee.

We willen iedereen van de Hyper Scape-community bedanken voor zijn passie en inzet voor Neo Arcadia, zowel binnen als buiten de game. We zullen jullie toewijding aan onze game nooit vergeten.

Met vriendelijke groet, Hyper Scape”.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.