Combat, stealth en abilities staan centraal in nieuwe Weird West gameplay

Weird West

Het coole aan Devolver Digital is dat zij durven innoveren en verrassen. Ze geven kleinere ontwikkelaars de kans om hun ding te doen en dat levert soms plezante games op. Denk maar aan My Friend Pedro om er eentje aan te halen of de nieuwe Serious Sam.

Ook de actie-RPG Weird West, die eind maart verschijnt, hoort thuis in dat rijtje.

Weird West brengt een duistere fantasy-imitatie van het Wilde Westen, waar sheriffs en revolverhelden de grens delen met fantasy-achtige wezens. We maken kennis met een groep atypische helden, legendarisch geworden door de beslissingen die je neemt in een meedogenloos land.

Elke reis is uniek en afgestemd op de acties die je onderneemt – een reeks verhalen waarin alles op het spel staat en de wereld reageert op de keuzes die je maakt. Vorm een posse of waag je alleen in de buitenaardse grenzen van het Weird West en maak elke legende tot je eigen legende.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)