Steam Deck compatibele spellen verschijnen op Steam

Binnenkort verschijnt Valves Steam Deck op de markt. De vraag is natuurlijk welke games we daar zullen kunnen op spelen. Vandaag krijgen we daar een eerste zicht op.

Valve heeft namelijk een eerste lading games vrijgegeven die we zeker zullen kunnen spelen op hun Steam Deck.

Uit de nieuwe Steam Deck geverifieerde games lijst, die werd gedeeld door SteamDB, blijkt dat er nu in totaal 38 Steam games geverifieerd zijn voor de handheld. Van de in totaal 38 games, staan 24 games vermeld als speelbaar, 5 als niet ondersteund, zijn er vier VR games, en Persona 4 Golden.

Deze lijst wordt zeker nog verder aangevuld, want Valve maakt heel wat reclame met games als Doom, Control en The Witcher 3. Bovendien zouden zowat alle games uiteindelijk speelbaar moeten zijn op de Steam Deck.

We lijsten ze hieronder even op voor jullie:

 1. Portal 2
 2. The Binding of Isaac: Rebirth
 3. Celeste
 4. Hollow Knight
 5. Dishonored
 6. Risk of Rain 2
 7. Cuphead
 8. Castle Crashers®
 9. Psychonauts 2
 10. Webbed
 11. Sekiro™: Shadows Die Twice – GOTY Edition
 12. Noita
 13. DARK SOULS™ III
 14. Gunfire Reborn
 15. Mark of the Ninja: Remastered
 16. Tetris® Effect: Connected
 17. Total War: WARHAMMER II
 18. Death’s Door
 19. Manifold Garden
 20. Into the Breach
 21. Death Stranding
 22. The Messenger
 23. APE OUT
 24. Record of Lodoss War-Deedlit in Wonder Labyrinth-
 25. Mad Max
 26. FINAL FANTASY
 27. Guacamelee! 2
 28. Rogue Legacy 2
 29. Super Mega Baseball 3
 30. DARK SOULS™ II: Scholar of the First Sin
 31. Circuit Superstars
 32. SCARLET NEXUS
 33. Remnant: From the Ashes
 34. Sable
 35. Aliens: Fireteam Elite
 36. HOT WHEELS UNLEASHED™
 37. Tunche
 38. RAD

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)